Saffransbröd
Låt saffransdoften sprida sig i köket när det är dags att julbaka! Var sparsam med mjölet och låt gärna degen vara lite kladdig för att få riktigt saftiga, fina saffransbullar.
Ingredienser
30 bullar
50 g färsk jäst
150 g smör
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mjölk
250 g kvarg (10%)
1/2 tsk salt
1 ägg
ev 1 1/2 dl russin
ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar ca 960 g)
Till pensling
ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle med russin.
Energi882 KJ / 211 kCal
Fett6.1 g
Kolhydrater32.5 g
Protein5.7 g
Kommentar
Jättegott bröd men jag behövde minst 1,5 dl vetemjöl till. Använde laktosfritt smör o mjölk
Lena
2021-12-03