Saffransbröd

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
1
Saffransbröd

Låt saffransdoften sprida sig i köket när det är dags att julbaka! Var sparsam med mjölet och låt gärna degen vara lite kladdig för att få riktigt saftiga, fina saffransbullar.

Saffransbröd

Ingredienser

30 bullar
50 g  färsk jäst
150 g  smör
2   påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl  strösocker
5 dl  mjölk
250 g  kvarg (10%)
1/2 tsk  salt
1   ägg
ev 1 1/2 dl  russin
ca 16 dl  vetemjöl (16 dl motsvarar ca 960 g)

Till pensling

ägg

För alla

Gör äggfri: Uteslut ägget i degen och byt ut ägg mot vatten till penslingen.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärdet är beräknat per bulle med russin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Jättegott bröd men jag behövde minst 1,5 dl vetemjöl till. Använde laktosfritt smör o mjölk

Lena

2021-12-03

Näringsvärde per portion

Energi882 KJ / 211 kCal
Fett6.1 g
Kolhydrater32.5 g
Protein5.7 g

Testa liknande recept

Lussebullar med kvarg
Betyg 4.4 av 5.
538 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfria lussebullar med kvarg och mandel
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussekatter
Betyg 4.2 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussekatter med kristyr
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julens saftigaste lussebulle
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussebullar
Betyg 4.1 av 5.
2372 personer har röstat
Över 60 min att tillaga