Låt saffransdoften sprida sig i köket när det är dags att julbaka! Var sparsam med mjölet och låt gärna degen vara lite kladdig för att få riktigt saftiga, fina saffransbullar.
Gör äggfri: Uteslut ägget i degen och byt ut ägg mot vatten till penslingen.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Sour Supreme (innehåller soja).
Näringsvärdet är beräknat per bulle med russin.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lena
2021-12-03Jättegott bröd men jag behövde minst 1,5 dl vetemjöl till. Använde laktosfritt smör o mjölk