Halloumiburgare med lime- och jalapenjodressing
Man behöver inte överdriva med antalet tillbehör för att få till en bra burgare, men om det något som inte får snålas på så är det dressingen. Här blir den perfekt syrlig och het tack vare lime och jalapeño, vilket faktiskt är en superhit ihop med den salta halloumin, som blandats med riven sötpotatis. Det här blir gott, det vill vi lova!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
Burgare
ca 220 g sötpotatis
1 förp halloumi (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Dressing
2 msk jalapeño
1 lime
1 1/2 dl majonnäs
Till servering
1 silverlök
1 bifftomat
1 huvudsallad
4 hamburgerbröd (gärna bistro brioche)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3269 KJ / 779 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater79 g
Protein28 g
Kommentar
Låter gott! Innan jag testar vill jag kolla om det verkligen ska vara majonnäs även i burgarna? Står i ingredienslistan, men saknas i beskrivning :-)?
Jenny
2021-05-28Hoppsan! Det ska inte vara majonnäs i burgarna, tack Jenny för att du uppmärksammade oss på detta. Vi har nu uppdaterat receptet. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-28