Halloumiburgare med lime- och jalapenjodressing

0
0
Halloumiburgare med lime- och jalapenjodressing

Man behöver inte överdriva med antalet tillbehör för att få till en bra burgare, men om det något som inte får snålas på så är det dressingen. Här blir den perfekt syrlig och het tack vare lime och jalapeño, vilket faktiskt är en superhit ihop med den salta halloumin, som blandats med riven sötpotatis. Det här blir gott, det vill vi lova!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Halloumiburgare med lime- och jalapenjodressing

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

Burgare

ca 220 g
sötpotatis
1
förp halloumi (à 200 g)
2
ägg
3/4 dl
ströbröd
1 tsk
chiliflakes
2 krm
salt
1 1/2 dl
majonnäs

Dressing

2 msk
jalapeño
1
lime
1 1/2 dl
majonnäs

Till servering

1
silverlök
1
bifftomat
1
huvudsallad
4
hamburgerbröd (gärna bistro brioche)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda i 1 msk sesamfrö (för 4 port) i burgarna för lite mer krisp. Värm bröden försiktigt innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3269 KJ / 779 kCal
Fett 37 g
Salt 5 g
Kolhydrater 79 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept