Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxburgare med avokado och picklad lök

Saftig och galet god laxburgare med krämig färskost. Koriander, picklad lök och jalapeño ger den här burgaren lite extra sting och massor med smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda vinäger och socker och rör tills sockret löst sig. Vänd ner löken och låt stå minst 15 minuter.
  2. Plocka loss bladen från salladen. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon, skiva tunt.
  3. Grilla laxburgarna, några minuter på varje sida. Grilla bröden några sekunder på snittytan.
  4. Servera burgarna med alla tillbehören.

För alla

Läs noga innehållet på laxburgaren. I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut brödet mot glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfritt: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1/2 huvudsallad
  • 1 avokado
  • 4 laxburgare
  • 4 hamburgerbröd (gärna surdeg)
  • 1/2 kruka koriander
  • 1/2 dl jalapeño
  • 125 g färskost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?