Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Morots- och prästostbiffar

Byt ut köttfärsbiffen mot dessa saftiga morotsbiffar med prästost! Prästostens sälta möter morötternas sötma och chiliflakes ger biffarna extra sting. Riv morötter och ost och blanda med ägg och ströbröd, krydda med salt och svartpeppar. Tillaga i ugn eller stek dem krispiga i stekpanna. Perfekt för en lakto-ovo-vegetarisk middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala morötter. Riv morötter och prästost grovt på ett rivjärn.
  3. Blanda morötter, prästost, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Forma till 8 biffar (för 2 port) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Tips

Biffarna går fint att steka i stekpanna - använd då gärna lite extra olja, så blir de extra krispiga.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g morötter
  • 200 g prästost (31%)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar
  • salt
  • olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer