Morots- och halloumibiffar med oreganokräm
Morötter och halloumi blir tillsammans smakrika vegobiffar. Till denna färgrika kombo gör du en egen oreganokräm. Morots- och halloumibiffarna ska förutom morötter och halloumi blandas ihop med ägg, ströbröd, chiliflakes och spiskummin. Servera med potatis och grönsaker. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Biffar
3 morötter (3 morötter motsvarar ca 250 g)
200 g halloumi
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
salt
peppar
1 msk olja
Oreganokräm
1/2 kruka oregano
2 dl matyoghurt
1/2 msk dijonsenap
150 g haricots verts (bönor)
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 576 kCal
Fett23 g
Salt3.6 g
Kolhydrater63 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men hade nog högre förväntningar gentemot hur jobbigt det var att göra. Salladen kändes överflödig och det var lite smaklöst.
Cornelia
2024-01-20Gott. Bytte ut lite morot mot squash. Nästa gång blir det nåt annat än potatis och ingen senap i krämen
Helena
2020-01-27Supersmarrigt!!! Tillsatte hackad lök plus pressad vitlök.
Helene
2020-01-22