Morots- och halloumibiffar med oreganokräm

15
2
Morots- och halloumibiffar med oreganokräm

Morötter och halloumi blir tillsammans smakrika vegobiffar. Till denna färgrika kombo gör du en egen oreganokräm. Morots- och halloumibiffarna ska förutom morötter och halloumi blandas ihop med ägg, ströbröd, chiliflakes och spiskummin. Servera med potatis och grönsaker. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Morots- och halloumibiffar med oreganokräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Biffar

3
morötter (3 morötter motsvarar ca 250 g)
200 g
halloumi
2
ägg
3/4 dl
ströbröd
1/2 tsk
chiliflakes
1 tsk
spiskummin
-
salt
-
peppar
1 msk
olja

Oreganokräm

1/2
kruka oregano
2 dl
matyoghurt
1/2 msk
dijonsenap
150 g
haricots verts
65 g
röd mangold

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt krämen med pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Helena

1/27/2020

Gott. Bytte ut lite morot mot squash. Nästa gång blir det nåt annat än potatis och ingen senap i krämen

Helene

1/22/2020

Supersmarrigt!!! Tillsatte hackad lök plus pressad vitlök.

Näringsvärde per portion

Energi 2414 KJ / 576 kCal
Fett 23 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 63 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept