Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack
En frisk och nyttig soppa med sting! Fräs morötter och grönsaker i en kastrull och tillsätt riven ingefära, buljong och limesaft. Mixa soppan och servera med jordnötshack och nygräddade minibaguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013
Ingredienser
4 portioner
4 minibaguetter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g morötter
1 msk riven ingefära
1 tsk olja
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 lime
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Jordnötshack
1 dl salta jordnötter
1/2 kruka hackad koriander
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2479 KJ / 593 kCal
Fett34.8 g
Kolhydrater51.1 g
Protein14.5 g
Kommentarer
Supergod! Hade även i en potatis och chili..
Nathalie
2023-11-17Hade varken hönsbuljong, kokosmjölk eller jordnötter så jag gjorde den på René Voltaires grönsaksbuljongpulver, creme fraiche istället och hackade rostade hasselnötter. Hasselnötterna ströddes på vid servering med hackad persilja från frysen och några droppar chiliolja som smaksättning - det blev galet gott!
Malin
2021-03-09Jag skippade kokosmjölken och blandade i riven kokos istället. Åt den kall, jättegott så också .
Åsa
2020-04-24