Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

65
8
Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

En frisk och nyttig soppa med sting! Fräs morötter och grönsaker i en kastrull och tillsätt riven ingefära, buljong och limesaft. Mixa soppan och servera med jordnötshack och nygräddade minibaguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013

Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

Ingredienser

4 portioner
4 minibaguetter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g morötter
1 msk riven ingefära
1 tsk olja
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 lime
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Jordnötshack

1 dl salta jordnötter
1/2 kruka hackad koriander

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Malin

2021-03-09

Hade varken hönsbuljong, kokosmjölk eller jordnötter så jag gjorde den på René Voltaires grönsaksbuljongpulver, creme fraiche istället och hackade rostade hasselnötter. Hasselnötterna ströddes på vid servering med hackad persilja från frysen och några droppar chiliolja som smaksättning - det blev galet gott!

Åsa

2020-04-24

Jag skippade kokosmjölken och blandade i riven kokos istället. Åt den kall, jättegott så också .

Therés

2019-04-10

Väldigt god! gjorde den med grönsaksbuljong istället. Gjorde för 8st men tog bort en burk kokosmjölk då jag tyckte den smaken redan tog över ganska mycket vid 1 burk.

Näringsvärde per portion

Energi 2479 KJ / 593 kCal
Fett 348 g
Kolhydrater 511 g
Protein 145 g
Läs mer om näringsvärden