Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack
En frisk och nyttig soppa med sting! Fräs morötter och grönsaker i en kastrull och tillsätt riven ingefära, buljong och limesaft. Mixa soppan och servera med jordnötshack och nygräddade minibaguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013
Ingredienser
4 portioner
4 minibaguetter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g morötter
1 msk riven ingefära
1 tsk olja
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 lime
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Jordnötshack
1 dl salta jordnötter
1/2 kruka hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2479 KJ / 593 kCal
Fett34.8 g
Kolhydrater51.1 g
Protein14.5 g
Kommentarer
Kokosmjölken gjorde så att soppan smakade efterrätt, fick slänga skiten.
Stina
2024-08-21Supergod! Hade även i en potatis och chili..
Nathalie
2023-11-17Hade varken hönsbuljong, kokosmjölk eller jordnötter så jag gjorde den på René Voltaires grönsaksbuljongpulver, creme fraiche istället och hackade rostade hasselnötter. Hasselnötterna ströddes på vid servering med hackad persilja från frysen och några droppar chiliolja som smaksättning - det blev galet gott!
Malin
2021-03-09