Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

55
7
Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

En frisk och nyttig soppa med sting! Fräs morötter och grönsaker i en kastrull och tillsätt riven ingefära, buljong och limesaft. Mixa soppan och servera med jordnötshack och nygräddade minibaguetter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013

Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

Ingredienser

4 portioner
4
minibaguetter
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
ca 500 g
morötter
1 msk
riven ingefära
1 tsk
olja
5 dl
hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1
lime
400 ml
kokosmjölk
1 tsk
sambal oelek
-
salt och peppar

Jordnötshack

1 dl
salta jordnötter
1/2
kruka hackad koriander

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Åsa

4/24/2020

Jag skippade kokosmjölken och blandade i riven kokos istället. Åt den kall, jättegott så också .

Therés

4/10/2019

Väldigt god! gjorde den med grönsaksbuljong istället. Gjorde för 8st men tog bort en burk kokosmjölk då jag tyckte den smaken redan tog över ganska mycket vid 1 burk.

Annika

1/1/2018

Jättegod.Spännande smaker.Kommer att göra den med grönsaksbuljong för helt vegetarisk.

Näringsvärde per portion

Energi 2479 KJ / 593 kCal
Fett 34.8 g
Kolhydrater 51.1 g
Protein 14.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept