Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

59
8
Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

En frisk och nyttig soppa med sting! Fräs morötter och grönsaker i en kastrull och tillsätt riven ingefära, buljong och limesaft. Mixa soppan och servera med jordnötshack och nygräddade minibaguetter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013

Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

Ingredienser

4 portioner
4
minibaguetter
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
ca 500 g
morötter
1 msk
riven ingefära
1 tsk
olja
5 dl
hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1
lime
400 ml
kokosmjölk
1 tsk
sambal oelek
-
salt och peppar

Jordnötshack

1 dl
salta jordnötter
1/2
kruka hackad koriander

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Malin

2021-03-09

Hade varken hönsbuljong, kokosmjölk eller jordnötter så jag gjorde den på René Voltaires grönsaksbuljongpulver, creme fraiche istället och hackade rostade hasselnötter. Hasselnötterna ströddes på vid servering med hackad persilja från frysen och några droppar chiliolja som smaksättning - det blev galet gott!

Åsa

2020-04-24

Jag skippade kokosmjölken och blandade i riven kokos istället. Åt den kall, jättegott så också .

Therés

2019-04-10

Väldigt god! gjorde den med grönsaksbuljong istället. Gjorde för 8st men tog bort en burk kokosmjölk då jag tyckte den smaken redan tog över ganska mycket vid 1 burk.

Näringsvärde per portion

Energi 2479 KJ / 593 kCal
Fett 34.8 g
Kolhydrater 51.1 g
Protein 14.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept