Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

En frisk och nyttig soppa med sting! Fräs morötter och grönsaker i en kastrull och tillsätt riven ingefära, buljong och limesaft. Mixa soppan och servera med jordnötshack och nygräddade minibaguetter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och riv ingefäran.
  3. Fräs lök, vitlök och morötter i oljan i en stor kastrull ca 5 minuter. Tillsätt buljongen, ingefära och 1 tsk pressad limesaft. Koka upp och låt småkoka under lock ca 15 minuter eller tills morötterna är mjuka.
  4. Jordnötshack: Hacka och blanda jordnötter och koriander grovt.
  5. Ta soppan från värmen. Mixa den slät direkt i kastrullen med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt kokosmjölken och värm soppan. Smaka av sambal oelek, salt och peppar.
  6. Servera soppan med jordnötshack och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 minibaguetter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g morötter
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk olja
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 lime
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
Jordnötshack
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1/2 kruka hackad koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2479 kJ / 593 kCal