Morots- och halloumibiffar med oreganokräm

Morötter och halloumi blir tillsammans smakrika vegobiffar. Till denna färgrika kombo gör du en egen oreganokräm. Morots- och halloumibiffarna ska förutom morötter och halloumi blandas ihop med ägg, ströbröd, chiliflakes och spiskummin. Servera med potatis och grönsaker. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Biffar
3 morötter (3 morötter motsvarar ca 250 g)
200 g halloumi
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
salt
peppar
1 msk olja
Oreganokräm
1/2 kruka oregano
2 dl matyoghurt
1/2 msk dijonsenap
150 g haricots verts (bönor)
65 g röd mangold
Gör så här
00:20:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 576 kCal
Fett23 g
Salt3.6 g
Kolhydrater63 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Wow! Så gott! Detta kommer bli en-gång-i-veckan-rätt. Solklart. Det enda jag bytta var Haricots Verts samt Mangold och kruk-Oregano mot vaxbönor, roman sallad och friväxande oregano eftersom jag har alla dessa i min trädgård. Kan varmt rekommendera denna rätt!
Anna
2025-07-30Gott men hade nog högre förväntningar gentemot hur jobbigt det var att göra. Salladen kändes överflödig och det var lite smaklöst.
Cornelia
2024-01-20Gott. Bytte ut lite morot mot squash. Nästa gång blir det nåt annat än potatis och ingen senap i krämen
Helena
2020-01-27