Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och ersätt bulgur med t ex quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfritt ströbröd.
Näringsvärdet är beräknat per biff.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Superbra! Brukar ha i ett extra ägg, håller ihop lite bättre
Alexandra
2023-05-01Kanonrecept, lite disk, jättegott, nyttigt, superlätt att dubblera.
Anders
2023-03-27Jag gjorde dubbel sats och rev hälften av morötterna på fina sidan av rivjärnet.
Louise
2023-03-21