Morots- och halloumibiffar
Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och ersätt bulgur med t ex quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfritt ströbröd.
Näringsvärdet är beräknat per biff.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra konsistens. Istället för chiliflakes tog jag två tsk sambal oelek. Gav "bett"
Gunnar
2024-04-20Mycket goda biffar! Jag tycker inte om så stark smak så jag tog endast ett krm.chiliflakes. Nästa gång ska jag blanda i lite lök av olika sorter bara för att testa. Många klagar på att det är för mesig eller för stark smak så varför inte skriva på receptet om det är : Stark, medium eller mild smak? Bara ett tips i all välmening. Är för det mesta väldigt nöjd med era recept. Heja!,👍 Birgitte
Birgitte
2024-04-18Konsistensen får 5 stjärnor. Smaken.. mina blev helt smaklösa. Jag var så besviken eftersom de såg så fina ut i övrigt. Ska pröva ha i andra + fler kryddor nästa gång. Sen undrar jag om det går att utesluta äggen? Några förslag på vad som går att ha istället? Eller om det bara går att utesluta dem?
Mia
2024-04-15Hej Mia! Ja, kryddningen går ju att öka och variera efter smak och lust. Äggen kanske blir svårt att byta ut men du kan testa att ta 2 msk majstärkelse och lite vatten och blanda ner i rivet. Ägget har man i för att biffarna ska hålla ihop så det borde gå med majsstärkelse. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-15