Morots- och halloumibiffar
Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
8 st
3 morötter (motsvarar ca 250 g) Välj gärna en rosa vara*
1 halloumi eller grillost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
1 krm svartpeppar
salt
olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi569 KJ / 136 kCal
Fett9 g
Salt1.18 g
Kolhydrater6 g
Protein7.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir väldigt goda när man smaksätter med spiskummin. Mycket populära!
Maj-britt
2024-07-27Jag gjorde dubbel sats o tur var väl det för när middagen var slut fanns endast en morotsbiff kvar. 4 pers fick i sig 14 morotsbiffar. Mums 😋
Angela
2024-07-13De blev lite gummiaktiga i konsistensen och smaken blev lite menlös. Kul att testa men det blir inte fler gånger.
Johanna
2024-06-26