Morots- och halloumibiffar

Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per biff.
Energi569 KJ / 136 kCal
Fett9 g
Salt1.18 g
Kolhydrater6 g
Protein7.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
200 stInget tips om tillbehör?
Catarina
Helt okej. Mer smak vore bra. Kanske blanda in ost med mer smak nästa gång.
Peter
Vad ska man servera till dom? Många verkar köra på klyftpotatis och tzatziki.
Peter
Hej Peter! Jag skulle säga att klyftpotatis och tsatsiki är utmärkta tillbehör till biffarna. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jättegott. Men Ica, vad är en portion? Tänker på näringsvärdena
Josefine
Saftig och god . Gör dem återkommande 😊
Karin
Super goda !!! Och enkla.
Maria
Gör ofta dubbel sats, toppen att ha i frysen, och något mindre biffar, 10st/sats. Ett favoritrecept, enkelt och gott.
Annkatrin
Har gjort dem nu, smakar mest ströbröd och då hade jag ändå minskat på ströbrödet.
Jessica
Smakade mest ströbröd. Nästa gång blir nog att tillsätta dill eller persilja. Blev bra att tillaga i ugnen iaf.
Martina
Otroligt lättlagat och gott
Katarina