Caesarägg med räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Caesarägg med räkor

Här är det den populära caesardressingen som fått stå modell till den krämiga röran som ägghalvorna toppas med. Den färdiga sardellcrèmen går bra att ersätta med ett par finhackade sardeller. Några rosa räkor till det och du är hemma!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka och skala äggen. Dela dem i halvor.
  2. Blanda majonnäs, sardellcrème, vitlök, ost och svartpeppar till en röra.
  3. Klicka röran på ägghalvorna. Toppa med räkor och garnera ev varje ägghalva med några brysselkålsblad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 ägg
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk sardellcrème på tub
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • 32 skalade räkor
  • ev brysselkålsblad till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1170 kJ / 280 kCal