Detta lite mer avancerade recept på pepparkaksbröd blir en given succé till jul. Serverat som tilltugg passar detta bröd med ett härligt pålägg av gruyèreost och aprikoschutney. Pepparkakan, den smakrika osten och chutneyn bildar en ljuv smaktrio.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2003
Innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Gör mjölkfri: brödet i sig innehåller inte mjölk, välj annat pålägg än ost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Henrik
2022-12-22Ett riktigt gott bröd, värt den tid det tar. Jag tycker det passar perfekt till en smakrik mögelost typ kvibille gräddädel.
Simone
2020-10-21Kan man byta ut vetemjölet mot fullkornsmjöl och/eller grahamsmjöl?
Redaktionen ICAse
2020-10-21Hej Simone! Det är tyvärr inget vi har provat och vågar därför inte garantera att det blir bra resultat om du byter ut hela mängden vetemjöl mot fullkornsmjöl och/eller grahamsmjöl. Ca 2-3 dl vetemjöl går säkerligen bra att byta ut mot fullkornsmjöl och/eller grahamsmjöl. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Milagros
2015-12-22varför inte? jag ska baka receptet... något nytt!