Rustikt bröd med tranbär

24
7
Rustikt bröd med tranbär

Rustikt bröd med tranbär är en riktig höjdare, tranbären ger det här brödet en len sötma och filmjölk samt sirap gör brödet otroligt saftigt och ger brödet en djup smak. Smakar som om det kommer från en lyxbageri!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Rustikt bröd med tranbär

Ingredienser

1 bröd
4 dl grahamsmjöl (à 60 g)
5 dl vetemjöl (à 60 g)
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
100 g torkade tranbär
1/2 dl mörk sirap
2 dl Guinness (3,5 %)
2 dl filmjölk
smör till formen
mjöl till formen

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd filmjölk och matfett utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Rolf

2022-10-25

Vad är guiniss?

Anna

2022-10-24

Saftigt, gott och enkelt att baka. Bröden var klara efter ca 40 min i ugnen. Så jag kommer att fortsätta att använda den ”ugnstiden”.

Hanna

2021-08-31

Måste det vara torkade tranbär? Funkar det inte med färska?

Redaktionen ICAse

2021-09-06

Hej Hanna! Vi har tyvärr inte provbakat med färska tranbär men det funkar säkert bra med färska också. Om du testar med färska tranbär så kommentera gärna här igen och berätta hur brödet blev. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Testa liknande recept

Lingonlimpa
Betanialimpa
Grindalimpa