Rustikt bröd med tranbär
Rustikt bröd med tranbär är en riktig höjdare, tranbären ger det här brödet en len sötma och filmjölk samt sirap gör brödet otroligt saftigt och ger brödet en djup smak. Smakar som om det kommer från en lyxbageri!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
1 bröd
4 dl grahamsmjöl (à 60 g)
5 dl vetemjöl (à 60 g)
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
100 g torkade tranbär
1/2 dl mörk sirap
2 dl Guinness (3,5 %)
2 dl filmjölk
smör till formen
mjöl till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge ska brödet ligga i en fuktig handduk? Och är det när stickan inte är kladdig som brödet är klart?
Caroline
2024-01-14Hej Caroline! Ja precis, provstickan ska vara torr, det var otydligt skrivet. Vi har justerat texten nu, tack för hjälpen. Det borde räcka att du har brödet i en fuktig handduk i ca 20 minuter. Lycka till med bakningen! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-15Vad är guiniss?
Rolf
2022-10-25Saftigt, gott och enkelt att baka. Bröden var klara efter ca 40 min i ugnen. Så jag kommer att fortsätta att använda den ”ugnstiden”.
Anna
2022-10-24