Rustikt bröd med tranbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rustikt bröd med tranbär

Rustikt bröd med tranbär är en riktig höjdare, tranbären ger det här brödet en len sötma och filmjölk samt sirap gör brödet otroligt saftigt och ger brödet en djup smak. Smakar som om det kommer från en lyxbageri!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj och mjöla en brödform (ca 1 liter per bröd).
  3. Blanda båda mjölsorterna, bikarbonat och salt väl i en bunke. Blanda ner tranbären.
  4. Tillsätt sirap, öl och filmjölk. Blanda snabbt ihop till en deg, den ska inte arbetas mer än att den precis går ihop. Fördela smeten i formen, platta till ytan.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter, kontrollera med provsticka. Ta ut och låt svalna något på galler. Linda in i en fuktig handduk.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd filmjölk och matfett utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 4 dl grahamsmjöl (à 60 g)
  • 5 dl vetemjöl (à 60 g)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g torkade tranbär
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 2 dl Guinness (3,5 %)
  • 2 dl filmjölk
  • smör till formen
  • mjöl till formen
Lägg till i inköpslistan