Rustikt bröd med tranbär

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
8
Rustikt bröd med tranbär

Rustikt bröd med tranbär är en riktig höjdare, tranbären ger det här brödet en len sötma och filmjölk samt sirap gör brödet otroligt saftigt och ger brödet en djup smak. Smakar som om det kommer från en lyxbageri!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Rustikt bröd med tranbär

Ingredienser

1 bröd
4 dl grahamsmjöl (à 60 g)
5 dl vetemjöl (à 60 g)
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
100 g torkade tranbär
1/2 dl mörk sirap
2 dl Guinness (3,5 %)
2 dl filmjölk
smör till formen
mjöl till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge ska brödet ligga i en fuktig handduk? Och är det när stickan inte är kladdig som brödet är klart?

Caroline

2024-01-14

Hej Caroline! Ja precis, provstickan ska vara torr, det var otydligt skrivet. Vi har justerat texten nu, tack för hjälpen. Det borde räcka att du har brödet i en fuktig handduk i ca 20 minuter. Lycka till med bakningen! Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-01-15

Vad är guiniss?

Rolf

2022-10-25

Saftigt, gott och enkelt att baka. Bröden var klara efter ca 40 min i ugnen. Så jag kommer att fortsätta att använda den ”ugnstiden”.

Anna

2022-10-24

Testa liknande recept

Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölkslimpa med banan
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga