Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mjuk pepparkaka med glasyr

Testa en delikat mjuk pepparkaka med glasyr som smakar jul till glöggminglet, adventsfikat eller julafton. Grekisk yoghurt i smeten är hemligheten som får kakan riktigt saftig. Avsluta med att ringla över glasyren innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Vispa ägg, socker och bittermandelolja pösigt. Använd elvisp på högsta hasighet i minst fem minuter.
  3. Sikta ihop mjöl, vaniljsocker, pepparkakskryddor och bakpulver. 
  4. Blanda växelvis ner mjölblandningen och yoghurt i äggsmeten. Var noga med att få en jämn och slät smet. Det går bra att använda elvisp på lägsta hastighet. 
  5. Häll i en smord och bröad kakform ca 1½ liter (för 1kaka). Grädda kakan i ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tas ur formen. Låt svalna.
  6. Glasyr: Blanda ingredienserna till glasyren och häll över den svala kakan. Toppa ev med lite strössel.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grekisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkptroteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 droppar bittermandelolja eller bittermandelarom ( 2 droppar olja motsvarar 5 droppar arom)
  • 3 dl vetemjöl (+ extra till formen)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 påse pepparkakskryddor (à 15 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl grekisk yoghurt (10%)
  • olja (till formen)
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vatten
  • ev strössel
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer