Mjuk pepparkaka med glasyr
Testa en delikat mjuk pepparkaka med glasyr som smakar jul till glöggminglet, adventsfikat eller julafton. Grekisk yoghurt i smeten är hemligheten som får kakan riktigt saftig. Avsluta med att ringla över glasyren innan servering.
Ingredienser
1 kaka
3 ägg
2 1/2 dl socker
2 droppar bittermandelolja eller bittermandelarom ( 2 droppar olja motsvarar 5 droppar arom)
3 dl vetemjöl (+ extra till formen)
2 tsk vaniljsocker
1 påse pepparkakskryddor (à 15 g)
2 tsk bakpulver
2 dl grekisk yoghurt (10%)
olja (till formen)
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
ev strössel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat för 1 hel kaka med frosting men utan strössel.
Energi11000 KJ / 2621 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater493 g
Protein44 g
Kommentarer