Mjuk pepparkaka med glasyr

13
0
Mjuk pepparkaka med glasyr

Testa en delikat mjuk pepparkaka med glasyr som smakar jul till glöggminglet, adventsfikat eller julafton. Grekisk yoghurt i smeten är hemligheten som får kakan riktigt saftig. Avsluta med att ringla över glasyren innan servering.

Skriv ut
Mjuk pepparkaka med glasyr

Ingredienser

1 kaka
3
ägg
2 1/2 dl
socker
2
droppar bittermandelolja eller bittermandelarom ( 2 droppar olja motsvarar 5 droppar arom)
3 dl
vetemjöl (+ extra till formen)
2 tsk
vaniljsocker
1
påse pepparkakskryddor (à 15 g)
2 tsk
bakpulver
2 dl
grekisk yoghurt (10%)
-
olja (till formen)

Glasyr

2 dl
florsocker
1 1/2 msk
vatten
ev strössel

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grekisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkptroteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat för 1 hel kaka med frosting men utan strössel.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 11000 KJ / 2621 kCal
Fett 49 g
Salt 3 g
Kolhydrater 493 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept