Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Vem älskar inte mjuk pepparkaka! Här är en härlig variant med smak av apelsin, lingon och ett underbart glasyrtäcke av smetana, apelsin och florsocker. Enkel att göra med färdig pepparkakskrydda. En riktig höjdare i jul!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 °C .
  2. Kaka: Blanda samman mjöl, bikarbonat och pepparkakskryddor i en bunke.
  3. Skär bort alla skal och hinnor på apelsinen och finhacka fruktköttet med stavmixer.
  4. Vispa socker och smör i en annan bunke, och tillsätt ett ägg i taget. Blanda i apelsin och lingon. 
  5. Rör försiktigt ner i mjölblandningen med vispen på lägsta nivå.
  6. Grädda i en smord valfri form i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. 
  7. Kontrollera med en sticka att den är färdig. Låt svalna helt.
  8. Topping: Vispa samman smetana, socker och apelsinskal tills det tjocknat. Bred över kakan och njut.

För alla

Fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Valio.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
Kaka
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 100 g laktosfritt smör
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin
  • 2 msk rårörda lingon
Topping
  • 200 g laktosfri smetana
  • skal av 1 apelsin
  • 1 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer