Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

8
2
Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Vem älskar inte mjuk pepparkaka! Här är en härlig variant med smak av apelsin, lingon och ett underbart glasyrtäcke av smetana, apelsin och florsocker. Enkel att göra med färdig pepparkakskrydda. En riktig höjdare i jul!

Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Ingredienser

1 kaka

Kaka

3 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 msk pepparkakskryddor
100 g laktosfritt smör
2 dl rårörsocker
2 ägg
1 apelsin
2 msk rårörda lingon

Topping

200 g laktosfri smetana
skal av 1 apelsin
1 msk florsocker

För alla

Fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Valio.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Christina

2021-11-28

Konstigt recept. Räckte att ha min kaka i ugnen ca 25 min. 2 msk pepparkakskrydda blev för starkt.

Anders

2020-12-21

Två tsk bikarbonat fick min kaka att få en tydlig och oangenäm bismak.