Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
2
Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Vem älskar inte mjuk pepparkaka! Här är en härlig variant med smak av apelsin, lingon och ett underbart glasyrtäcke av smetana, apelsin och florsocker. Enkel att göra med färdig pepparkakskrydda. En riktig höjdare i jul!

Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Ingredienser

1 kaka

Kaka

3 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 msk pepparkakskryddor
100 g laktosfritt smör
2 dl rårörsocker
2 ägg
1 apelsin
2 msk rårörda lingon

Topping

200 g laktosfri smetana
skal av 1 apelsin
1 msk florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Konstigt recept. Räckte att ha min kaka i ugnen ca 25 min. 2 msk pepparkakskrydda blev för starkt.

Christina

2021-11-28

Två tsk bikarbonat fick min kaka att få en tydlig och oangenäm bismak.

Anders

2020-12-21

Testa liknande recept

Barnens favoriter med fullkorn
Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska pepparkakor
Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksbiscotti med vit choklad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julig tiramisu med pepparkaka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckiga småkakor med citrus
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Engelska pepparkakor
Betyg 3.4 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga