Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

7
1
Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Vem älskar inte mjuk pepparkaka! Här är en härlig variant med smak av apelsin, lingon och ett underbart glasyrtäcke av smetana, apelsin och florsocker. Enkel att göra med färdig pepparkakskrydda. En riktig höjdare i jul!

Skriv ut
Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Ingredienser

1 kaka

Kaka

3 dl
vetemjöl
2 tsk
bikarbonat
2 msk
pepparkakskryddor
100 g
laktosfritt smör
2 dl
rårörsocker
2
ägg
1
apelsin
2 msk
rårörda lingon

Topping

200 g
laktosfri smetana
skal av 1
apelsin
1 msk
florsocker

För alla

Fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Valio.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Anders

12/21/2020

Två tsk bikarbonat fick min kaka att få en tydlig och oangenäm bismak.

Testa liknande recept