Pepparkaksbiscotti med vit choklad

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
3
Pepparkaksbiscotti med vit choklad

Den italienska mandelskorpan biscotti har blivit en riktig klassiker på fikabordet. Här har vi bakat en julig variant med smak av pepparkaka, apelsin och bitar av hackad mandel som dekoreras med smält, vit choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Pepparkaksbiscotti med vit choklad

Ingredienser

45 skorpor
100 g rumstempererat smör
2 dl brun farin
2 stora ägg (à ca 70 g)
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk pepparkakskryddor
1 msk finrivet apelsinskal
2 dl grovhackad sötmandel
100 g vit choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda! Gick åt som smör i solsken. Mycket gott med den vita chokladen på med!

Karin

2023-12-05

Kan man frysa dem?

Pernilla

2023-11-27

Hej Pernilla! Det går bra att frysa in dessa. Ett tips är att frysa in dem utan choklad eftersom chokladen "svettas" när den tinar. Ringla istället över chokladen när de ska serveras. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-01

Så goda! Lättbakade!

Maria

2023-11-23

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi326 KJ / 78 kCal
Fett4 g
Salt0.14 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjuk pepparkaka med glasyr
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkaksbröd med lagrad ost och aprikoschutney
Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda pepparkakor med kolasmörkräm
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Barnens favoriter med fullkorn
Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga