Pepparkaksbiscotti med vit choklad
Den italienska mandelskorpan biscotti har blivit en riktig klassiker på fikabordet. Här har vi bakat en julig variant med smak av pepparkaka, apelsin och bitar av hackad mandel som dekoreras med smält, vit choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
45 skorpor
100 g rumstempererat smör
2 dl brun farin
2 stora ägg (à ca 70 g)
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk pepparkakskryddor
1 msk finrivet apelsinskal
2 dl grovhackad sötmandel
100 g vit choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi326 KJ / 78 kCal
Fett4 g
Salt0.14 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegoda! Gick åt som smör i solsken. Mycket gott med den vita chokladen på med!
Karin
2023-12-05Kan man frysa dem?
Pernilla
2023-11-27Hej Pernilla! Det går bra att frysa in dessa. Ett tips är att frysa in dem utan choklad eftersom chokladen "svettas" när den tinar. Ringla istället över chokladen när de ska serveras. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-01Så goda! Lättbakade!
Maria
2023-11-23