Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm

Drömgod mjuk pepparkaka på höjden, som en tårta. Varva de mjuka kakbottnarna med en galet god brynt smörkräm och garnera med tunt skurna citrusfrukter. Den mjuka pepparkakstårtan kommer bli en solklar succé på adventsfikat eller kalaset.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Ingredienser
ca 20 portioner
225 g smör
5 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin
4 1/2 dl vetemjöl (4,5 dl motsvarar 270 g)
1 msk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk salt
2 dl crème fraiche
2 dl grovt rivet äpple
1 msk finrivet apelsinskal
smör (till formarna)
Brynt smörkräm
300 g smör
300 g färskost
400 g florsocker
Garnering
florsocker
citrusfrukter (t ex clementin, apelsin, grape)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2144 KJ / 511 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein4 g
Kommentarer
17 stDet blev tyvärr inget vidare. Jag kanske har gjort något fel, men jag vägde och siktade mjölet och tycker jag följde receptet, men kakan blev väldigt smulig och smaken är okej men inte speciellt god, inget man vill göra tårta av. Får tyvärr slänga den.
Mia
Väldigt god! Smakar lika bra dag 1 som dag 5. Men nästa gång blir det halv sats då tårtan avnjuts i tunna skivor.
Lola
Frostingen är magiskt gott. Använde på mjuk pepparkaka gjord på mix. Frös in toppingen som blev över
Jill
@Åsa jag gjorde glutenfri genom att byta ut mjölet mot samma mängd i gram finax glutenfri mjölmix
Miriam
Hur blir den glutenfri?
Åsa
Hej, kan den här tårtan förberedas dagen innan?
Elin
Går knappt att hitta en godare kaka till jul. Nästan godast dag tre!
Johanna
Fantastisk god. Min favorit.
Julia
Såå himla god! Smakar som morotskaka, om inte godare!
Emmy
Bakade receptet i 20x30 långpanna. Gjorde 80 % av smeten. Blev super bra. Lite lägre ugnstemp och aning kortare tid. Blev perfekta små rutor. Hade dock i extra kryddor plus kardemumma.
Linn