Svartkål i ingefära och sesambuljong

1
0
Svartkål i ingefära och sesambuljong

Värmande och god samt vackert grön blir soppan som rymmer både svartkål och champinjoner. Den perfekta smaken får du till av ingefära, misopasta och sesamolja. Riktigt hungrig? Servera buljongen med kokta nudlar.

Svartkål i ingefära och sesambuljong

Ingredienser

4 portioner
2 msk färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk misopasta
1 msk sesamolja
6 champinjoner
100 g svartkål
2 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger
3 msk sesamfrö
2 salladslökar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

För en matigare soppa servera med kokta nudlar.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 485 KJ / 116 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 5 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden