Svartkål i ingefära och sesambuljong
Värmande och god samt vackert grön blir soppan som rymmer både svartkål och champinjoner. Den perfekta smaken får du till av ingefära, misopasta och sesamolja. Riktigt hungrig? Servera buljongen med kokta nudlar.
Ingredienser
4 portioner
2 msk färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk misopasta
1 msk sesamolja
6 champinjoner
100 g svartkål
2 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger
3 msk sesamfrö
2 salladslökar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
För en matigare soppa servera med kokta nudlar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g
Kommentarer