Svartkål i ingefära och sesambuljong

Värmande och god samt vackert grön blir soppan som rymmer både svartkål och champinjoner. Den perfekta smaken får du till av ingefära, misopasta och sesamolja. Riktigt hungrig? Servera buljongen med kokta nudlar.

Ingredienser
4 portioner
2 msk färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk misopasta
1 msk sesamolja
6 champinjoner
100 g svartkål
2 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger
3 msk sesamfrö
2 salladslökar
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g
Kommentarer
Enkelt och såå gott! Jag balanserade upp med 1 tsk rissirap och en skvätt ljus soja. Hade inte salladslök men tillsatte 1/2 tunt skivad gul lök med svampen och kålen. Följde även Majs tips om att lägga till nudlar (ramennudlar på råris) och tofu, blev ordentligt mätt. Nästa gång ska jag prova med de grönsaker som finns hemma då, kanske morot och broccoli.
Maria
2025-02-21Otroligt lätt o snabb att laga o jättegod. Nästa gång ska jag lägga till nudlar o tofu o se hur det blir 🤤
Maj
2025-01-22