Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatissallad med tomat och basilika

Med soltorkad tomatcréme, basilika, babyplommontomater och rivet citronskal får din svenska potatissallad en uppgradering av italienska influenser.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Lägg över hushållspapper och låt ånga av en stund. Låt potatisen kallna. (Koka gärna potatisen en dag innan).
  2. Ansa och strimla salladslöken fint. Skär gurkan i små tärningar och riv skalet på citronen. Blanda lök och gurka med gräddfil, majonnäs, tomatcréme, senap, citronskal, kapris och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär potatisen i stora bitar, dela eventuellt tomaterna. Vänd försiktigt ner tomater och potatis i såsen så att potatisen inte mosas. Smaka ev. av med mer salt och peppar. 
  4. Om salladen känns för tjock, späd med lite mjölk och vänd försiktigt ner den.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg små färskpotatisar
  • 125 g salladslök
  • 1 saltgurka
  • skal av 1 citron
  • 5 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl soltorkad tomatcrème
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • salt och svartpeppar
  • 250 g babyplommontomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?