Grillad fjällröding med ägg, räkor och brynt smörvinägrett
Fjällröding är fisken som passar perfekt för sommaren. Här serverad med räkor och en vinägrett med härligt brynt smör. En fin svensk sommarmiddag och smaker från hela landet.
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
Vinägrett
1 silverlök
1 kruka dill
1 burk handskalade räkor i lake (à 460 g)
150 g smör
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar
Röding och sallad
2 hjärtsalladshuvuden
ca 600 g fjällrödingfilé
1 msk olja
Till servering
kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3351 KJ / 802 kCal
Fett53 g
Salt2.97 g
Kolhydrater29 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer