Tarte soleil

13
6
Tarte soleil

Tarte soleil är ett fantastiskt vackert och ruggigt enkelt tilltugg som du bakar på färdig pizzadeg. Fyll brödet med pesto och riven ost, skär till en sol och vrid brödbitarna till solstrålar. Servera gärna pestobrödet med färskost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Tarte soleil

Ingredienser

6-8
2
rullar färdig pizzadeg (à ca 400 g)
1 1/2 dl
röd pesto
2 dl
riven lagrad ost (t ex Gruyère)
1
ägg
-
vetemjöl (till utbakning)

Till servering

färskost
olivolja
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen och peston.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan ost och byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port inklusive färskost och olivolja till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Britt

2021-05-25

Jag använder 2 stycken ” POP bakery TRATTORIA tunn och stor a 230 gram. Det blir perfekt och inget spill att skära bort.

Matilda

2021-01-26

Funkar det med glutenfri pizzadeg?

Redaktionen ICAse

2021-01-26

Hej Matilda! Vi har inte provat men det bör det göra. Du får gärna skriva en kommentar om hur det blev om du provar. Hälsningar Ulrika

Anne-charlotte

2020-10-25

Det ser jätte gott ut och jag ska absolut prova det. Men vad kan jag bjuda för dricka till detta?

Redaktionen ICAse

2020-10-27

Hej Anne-Charlotte! Skickade din fråga vidare till en sommelier och fick detta svar. Om den serveras som en förrätt eller enklare tilltugg före maten rekommenderas ett rött lite lättare vin med hög syra. Alternativt ett vitt medelfylligt vin, även det med hög syra. Vill man överraska gästerna med något lite annorlunda är en riktigt torr sherry (Fino eller Manzanilla) också ett alternativ. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2165 KJ / 515 kCal
Fett 29 g
Salt 1 g
Kolhydrater 49 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept