UNDER 45 MIN | Enkel

Tarte soleil

Tarte soleil är ett fantastiskt vackert och ruggigt enkelt tilltugg som du bakar på färdig pizzadeg. Fyll brödet med pesto och riven ost, skär till en sol och vrid brödbitarna till solstrålar. Servera gärna pestobrödet med färskost.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut en rulle pizzadeg på en mjölad bänk. Lägg på en tallrik ca 25 cm i diameter och skär runt med en kniv. Lyft över rundeln på en bakpappersklädd plåt.
  3. Upprepa med den andra rullen pizzadeg.
  4. Bred pesto på ena rundeln och strö på riven ost. Lägg på den andra rundeln. Sätt ett glas i mitten och skär sedan 16 bitar från glaset ut mot kanten runtom.
  5. Snurra bitarna och pensla med uppvispat ägg.
  6. Lyft bort glaset och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  7. Till servering: Servera gärna med färskost toppad med olivolja och svartpeppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen och peston.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan ost och byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port inklusive färskost och olivolja till servering.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 2 rullar färdig pizzadeg (à ca 400 g)
  • 1 1/2 dl röd pesto
  • 2 dl riven lagrad ost (t ex Gruyère)
  • 1 ägg
  • vetemjöl (till utbakning)
Till servering
  • färskost
  • olivolja
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2165 kJ / 515 kCal