Tarte soleil
Tarte soleil är ett fantastiskt vackert och ruggigt enkelt tilltugg som du bakar på färdig pizzadeg. Fyll brödet med pesto och riven ost, skär till en sol och vrid brödbitarna till solstrålar. Servera gärna pestobrödet med färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
6-8 portioner
2 rullar färdig pizzadeg (à ca 400 g)
1 1/2 dl röd pesto
2 dl riven lagrad ost (t ex Gruyère)
1 ägg
vetemjöl (till utbakning)
Till servering
färskost
olivolja
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port inklusive färskost och olivolja till servering.
Energi2165 KJ / 515 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater49 g
Protein18 g
Kommentarer
Jag använder istället smördeg och de blir så spröda och goda. Köper färdig deg och rullar ut på plåten, brer på fyllningen och täcker med ett till ark. Sen skär jag till solen, penslar och strör lite sesamfrön över innan jag gräddar den. Till jul skär jag den i en form av en gran :)
Veronica
2024-11-13Hej, kan man förbereda kakan på morgonen o grädda den strax innan gästerna kommer? Tycker den är godast nygräddad men vill gärna göra klart tidigare på dagen. Om det ok hur förvarar jag den? I rumstemp eller i kylskåpet? Tack för vägledning!
Eva
2023-08-24Hej Eva! Det går bra att förbereda kakan på morgonen förvara den i kylen och grädda den innan gästerna kommer. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-06Hej, jag tyckte att min tarte blev för mycket deg och därmed lite torr o stabbig. Kan man kavla ut degen för att få den tunnare eller håller den inte ihop då? Är rädd för att lägga på för mycket fyllning så att bitarna blir svåra att hantera. Annat tips? Med vänlig hälsning,
Eva
2023-07-17Hej Eva! Det går att kavla ut degen lite, men som du skriver, kavla inte den för tunn så att den inte håller ihop. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-19