Tarte soleil är ett fantastiskt vackert och ruggigt enkelt tilltugg som du bakar på färdig pizzadeg. Fyll brödet med pesto och riven ost, skär till en sol och vrid brödbitarna till solstrålar. Servera gärna pestobrödet med färskost.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2020
Kontrollera noga innehållet i pizzadegen och peston.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan ost och byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port inklusive färskost och olivolja till servering.
Kommentarer
Britt
2021-05-25Jag använder 2 stycken ” POP bakery TRATTORIA tunn och stor a 230 gram. Det blir perfekt och inget spill att skära bort.
Matilda
2021-01-26Funkar det med glutenfri pizzadeg?
Redaktionen ICAse
2021-01-26Hej Matilda! Vi har inte provat men det bör det göra. Du får gärna skriva en kommentar om hur det blev om du provar. Hälsningar Ulrika
Anne-charlotte
2020-10-25Det ser jätte gott ut och jag ska absolut prova det. Men vad kan jag bjuda för dricka till detta?
Redaktionen ICAse
2020-10-27Hej Anne-Charlotte! Skickade din fråga vidare till en sommelier och fick detta svar. Om den serveras som en förrätt eller enklare tilltugg före maten rekommenderas ett rött lite lättare vin med hög syra. Alternativt ett vitt medelfylligt vin, även det med hög syra. Vill man överraska gästerna med något lite annorlunda är en riktigt torr sherry (Fino eller Manzanilla) också ett alternativ. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika