Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Borlottibönor och sötpotatis med majs

Borlottibönor och sötpotatis med majs är ett himmelskt recept som du kommer göra många gånger. Blanda samman din ihopkokta röra av sötpotatis och bönor med lite söt majs och spiskummin så har du ett fint tillbehör att bjuda av.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna sötpotatisen.
  2. Koka upp vatten med salt och lagerblad. Koka potatisen tills den mjuknar.
  3. Häll av det mesta av vattnet, spara ca 1 dl (för 8 port). Lägg i de avrunna bönorna. Låt puttra i 10 minuter så att det mosar ihop sig. Rör i majsen och strö på spiskummin. Smaka av med salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 700 g sötpotatis
  • salt
  • 1 lagerblad
  • 1 burk borlottibönor
  • 1 burk majs (à ca 150 g)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 503 kJ / 120 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept