Minestronesoppa med oliver och parmesan

Betyg 4.5 av 5.90 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Minestronesoppa med oliver och parmesan

En otroligt smakrik, mustig och mättande minestronesoppa med morot, paprika, haricot verts, umamirika gröna oliver och risoni. Soppan kryddas med timjan, vitlök och aromatisk persilja och puttrar tills köket är fyllt av väldoft. Garnera med parmesanflarn och avnjut soppan med nygräddad, frasig surdegsbaguette. Hoppas det smakar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Minestronesoppa med oliver och parmesan

Ingredienser

4 portioner
1 röd paprika
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g tomater
150 g haricots verts (bönor)
2 msk olivolja
salt
peppar
2 msk tomatpuré
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 tsk timjan
1 1/2 dl risonipasta
250 g bake off surdegsbaguetter
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1/2 kruka persilja
1 förp gröna oliver med pimiento (à 240 g)
ca 50 g riven parmesan eller parmesanflarn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Blev väldigt mkt soppa, väl mkt bönor. Gott med grönsakerna. Lite smaklös, kryddade mkt extra men påminde ändå lite om soppan i bamba….

    Malin

  • Så god!! Älskar med brödet till.👍👍

    Erik

  • Så god❤️

    Anna

  • Blev jättebra

    Olivia

  • Ta extra buljong, en liter blev snålt.

    Sara

  • Riktigt god och dessutom lättlagad (tog sin lilla tid dock med allt hackande)! Slängde med lite broccoli och använde krossade tomater då jag glömt köpa färska, gick också bra. Kom ihåg att röra om så inte risonin fastnar i botten på grytan. Oliverna satte extra sting, så skippa inte dem. Krydda gärna med lite Herbamare.

    Sara

  • La till bacon o kycklingfärs o skippade bönorna men blev riktigt gott även barnen tyckte om det.

    Lina

  • Det låter mumsfilibbaba med minestronesoppa.

    Rolf

  • Perfekt att hacka ihop på en söndag inför ny vecka. Blir godare av att få vila ett dygn. Tar mindre mängd oliver för barnens skull. Mer vätska, två burkar tomatkross, lite oregano, lite pepparsås på flaska och ibland lite strimlad vitkål eller palsternacka i bitar. Blir mycket mat så pastan (ej risoni för vår del) kokar jag separat, annars blir den för mjuk i matlådan som blir över.

    Ronny

  • Mycket gott. Tog i tunn spagetti ist för risoni och så tog jag bara en burk bönor. Missade dessutom att det skulle vara färska tomater så jag tog en burk krossade som jag lät rinna av. Det blev bra det med.

    Sofie

Näringsvärde per portion

Energi2901 KJ / 693 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater90 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kräftminestrone med risoni
    Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegominestrone med risoni och surdegsbaguette
    Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minestrone med varm pestomacka
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vego minestrone
    Betyg 3.3 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kycklingminestrone
    Betyg 3.1 av 5.380 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad