Minestronesoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Minestronesoppa

Minestrone är en italiensk kött- och grönsakssoppa. I det här receptet är morötter, palsternacka, zucchini och vitlök viktiga ingredienser för att skapa en mustig smak. I soppan finns även risoni, små riskornsformade makaroner och pepparsalami som ger soppan dess karaktär.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och tärna morötter och palsternacka fint. Skär purjolöken i tunna ringar. Skala och skiva vitlöken fint. Skär zucchinin i små tärningar.
  3. Fräs alla grönsakerna i oljan i en stor kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till.
  4. Häll i buljongen och timjan och låt koka upp. Tillsätt risonin och låt soppan koka enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Strimla salamin.
  6. Dra kastrullen från värmen och tillsätt salami och persilja.
  7. Servera soppan med baguetten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och salamin. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Använd baguette och pasta utan gluten. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och salamin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g baguette
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl pasta , gärna risoni
  • 150 g pepparsalami
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2810 kJ / 674 kCal