Den här lena vegetariska soppan kan snabbt bli en vardagsfavorit! Grönsakerna fräses och får sedan koka mjuka i buljong och grädde. Soppan mixas slät och serveras varm tillsammans med dubbla tortillabröd som stekts i olivolja med ost emellan.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
3 2012
Läs noga ingredienslistan på buljongen/fonden och tortillas.
I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt tortillas mot glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Servera vanliga smörgåsar (utan ost) i stället för quesadilla.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Emma
2015-05-19Tillsatte några vitlöksklyftor och lite röd chili, då blev det smaka av! Himlarns vad gott. Den kommer jag göra många gånger!
Eva
2012-02-13Usch vilken soppa,smakar bara palsternacka,grå och trist.
Ida
2012-01-23Jättegod soppa med bra tillbehör, men fick ha i mer vätska än receptet för att få en lagom konsistens som jag tycker om.