Champinjon- och palsternackssoppa med quesadilla
Den här lena vegetariska soppan kan snabbt bli en vardagsfavorit! Grönsakerna fräses och får sedan koka mjuka i buljong och grädde. Soppan mixas slät och serveras varm tillsammans med dubbla tortillabröd som stekts i olivolja med ost emellan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g palsternacka
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
450 g skivade champinjoner
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
2 msk hackad persilja
Quesadilla
200 g små vetetortillas
2 dl riven ost
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 486 kCal
Fett27.2 g
Kolhydrater42.4 g
Protein16.1 g
Kommentarer
Tillsatte några vitlöksklyftor och lite röd chili, då blev det smaka av! Himlarns vad gott. Den kommer jag göra många gånger!
Emma
2015-05-19Usch vilken soppa,smakar bara palsternacka,grå och trist.
Eva
2012-02-13Jättegod soppa med bra tillbehör, men fick ha i mer vätska än receptet för att få en lagom konsistens som jag tycker om.
Ida
2012-01-23