Champinjon- och palsternackssoppa med quesadilla

12
6
Champinjon- och palsternackssoppa med quesadilla

Den här lena vegetariska soppan kan snabbt bli en vardagsfavorit! Grönsakerna fräses och får sedan koka mjuka i buljong och grädde. Soppan mixas slät och serveras varm tillsammans med dubbla tortillabröd som stekts i olivolja med ost emellan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012

Champinjon- och palsternackssoppa med quesadilla

Ingredienser

4 portioner
300 g palsternacka
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
450 g skivade champinjoner
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
2 msk hackad persilja

Quesadilla

200 g små vetetortillas
2 dl riven ost
1 msk olivolja

För alla

Läs noga ingredienslistan på buljongen/fonden och tortillas.
I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt tortillas mot glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Servera vanliga smörgåsar (utan ost) i stället för quesadilla.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Emma

2015-05-19

Tillsatte några vitlöksklyftor och lite röd chili, då blev det smaka av! Himlarns vad gott. Den kommer jag göra många gånger!

Eva

2012-02-13

Usch vilken soppa,smakar bara palsternacka,grå och trist.

Ida

2012-01-23

Jättegod soppa med bra tillbehör, men fick ha i mer vätska än receptet för att få en lagom konsistens som jag tycker om.

Näringsvärde per portion

Energi 2060 KJ / 486 kCal
Fett 27.2 g
Kolhydrater 42.4 g
Protein 16.1 g
Läs mer om näringsvärden