Stekt fläskfilé med puré & ragu

1
0
Stekt fläskfilé med puré & ragu

Stekt fläskfilé med puré och ragu är en läcker festmåltid som du tillagar på ungefär 45 minuter. Fläskfilén steks och serveras med en fräsch palsternackpuré och en god rödbetsragu av vitt vin, rödbetor och kapris.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Stekt fläskfilé med puré & ragu

Ingredienser

4 portioner
4 skivor fläskfilé (à ca 125 g)
2 msk smör (till stekning)

Palsternackpuré

4 palsternackor
1 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong (från tärning eller fond + vatten)
2 msk grädde matlagnings- eller mellan-)
2 msk crème fraiche

Rödbetsragu

250 g rödbetor
2 msk kapris
1/2 dl vitt vin
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer