Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt fläskfilé med puré & ragu

Stekt fläskfilé med puré och ragu är en läcker festmåltid som du tillagar på ungefär 45 minuter. Fläskfilén steks och serveras med en fräsch palsternackpuré och en god rödbetsragu av vitt vin, rödbetor och kapris.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala palsternackorna och skiva dem. Koka dem i vin och buljong tills det mesta av vätskan kokat in.
  2. Mixa palsternackorna tillsammans med grädde och crème fraiche till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och tärna rödbetorna. Blanchera rödbetstärningarna. Finhacka kaprisen. Fräs detta i smör i en teflonpanna utan att det tar färg.
  4. Häll på lite av vinet och småkoka rödbetorna tills de blir "al dente". Rör ner lite smör så att de blir glansiga. Krydda.
  5. Stek köttskivorna i matfett i en stekpanna.
  6. Lägg purén och fläskfilén på tallrik. Toppa med rödbetorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskfilé (à ca 125 g)
  • 2 msk smör (till stekning)
Palsternackpuré
  • 4 palsternackor
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong (från tärning eller fond + vatten)
  • 2 msk grädde matlagnings- eller mellan-)
  • 2 msk crème fraiche
Rödbetsragu
  • 250 g rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan