Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Palsternackssoppa med kikärter och quesadilla

Krämig palsternackssoppa med kikärter och quesadilla - tortillabröd med smält ost - är ett recept som passar bra till lunch under det kyligare halvåret.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär palsternacka, lök och vitlök i bitar. Häll av och skölj kikärterna, låt dem rinna av.
  2. Fräs grönsakerna i oljan tillsammans med timjan i en stor kastrull i 3-4 minuter.
  3. Häll på buljong och kikärter. Låt småkoka 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer. Vispa ihop äggulorna med mjölken och rör ner i soppan, koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Quesadilla: Fördela osten på hälften av tortillabröd. Lägg på resten av tortillabröden som lock. Stek i en torr teflonpanna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Skär varje tortilla i 4 bitar.
  6. Servera med soppan med quesadillan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 1 msk olja
  • 1 krm timjan
  • 1 1/2 l hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar
Quesadilla
  • 150 g riven ost
  • 8 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2742 kJ / 652 kCal
Läs mer om näringsvärden