Palsternackssoppa med kikärter och quesadilla

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Palsternackssoppa med kikärter och quesadilla

Krämig palsternackssoppa med kikärter och quesadilla - tortillabröd med smält ost - är ett recept som passar bra till lunch under det kyligare halvåret.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011

Palsternackssoppa med kikärter och quesadilla

Ingredienser

4 portioner
500 g  palsternackor
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 msk  olja
1 krm  timjan
1 1/2 l  hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
2   äggulor
3 dl  mjölk
salt och peppar

Quesadilla

150 g  riven ost
8   tortillabröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Trevligt! Palsternacka är såå gott!

Helena

2016-11-07

Näringsvärde per portion

Energi2742 KJ / 652 kCal

Testa liknande recept

Quesadillas med italiensk fyllning
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majs- och jalapeñoquesadilla
Betyg 3.4 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadillas San Francisco (Quesadillas Pulp Fiction)
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadillas med tomat och lök
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palsternackssoppa med quesadilla
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödsquesadilla med prästost
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga