Palsternackssoppa med kikärter och quesadilla

3
1
Palsternackssoppa med kikärter och quesadilla

Krämig palsternackssoppa med kikärter och quesadilla - tortillabröd med smält ost - är ett recept som passar bra till lunch under det kyligare halvåret.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011

Palsternackssoppa med kikärter och quesadilla

Ingredienser

4 portioner
500 g palsternackor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 msk olja
1 krm timjan
1 1/2 l hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 äggulor
3 dl mjölk
salt och peppar

Quesadilla

150 g riven ost
8 tortillabröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Helena

2016-11-07

Trevligt! Palsternacka är såå gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2742 KJ / 652 kCal
Läs mer om näringsvärden