Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

4
0
Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

Finhackade rotfrukter och färsk basilika sätter sting på minestronesoppan med torrsaltat bacon och ägg. Italiensk minestrone innehåller givetvis pasta men också morot, palsternacka, salladslök, bacon och vitlök. Kronan på verket blir ägg som försiktigt knäcks och får stelna i soppan.

Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

Ingredienser

4 portioner
140 g torrsaltat bacon
1 morot
1 palsternacka
125 g salladslök
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré
15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl mini pasta
salt och peppar
2 msk skuren färsk basilika
4 ägg

Till servering

parmesan
bröd

För alla

Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Red av soppan med vetemjöl eller majsstärkelse utblandat med vatten. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 mån. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ostalternativ. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1662 KJ / 397 kCal
Fett 197 g
Kolhydrater 342 g
Protein 194 g
Läs mer om näringsvärden