Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

Finhackade rotfrukter och färsk basilika sätter sting på minestronesoppan med torrsaltat bacon och ägg. Italiensk minestrone innehåller givetvis pasta men också morot, palsternacka, salladslök, bacon och vitlök. Kronan på verket blir ägg som försiktigt knäcks och får stelna i soppan.

Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

Ingredienser

4 portioner
140 g  torrsaltat bacon
1   morot
1   palsternacka
125 g  salladslök
1   klyfta vitlök
1 msk  tomatpuré
15 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  mini pasta
salt och peppar
2 msk  skuren färsk basilika
4   ägg

Till servering

parmesan
bröd

För alla

Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Red av soppan med vetemjöl eller majsstärkelse utblandat med vatten. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 mån. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ostalternativ. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1662 KJ / 397 kCal
Fett19.7 g
Kolhydrater34.2 g
Protein19.4 g

Testa liknande recept

Minestrone med bacon
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palsternackssoppa med curry
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsrårakor med bacon och lingon
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Palsternack- och potatismos med baconfräs
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga