Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

Finhackade rotfrukter och färsk basilika sätter sting på minestronesoppan med torrsaltat bacon och ägg. Italiensk minestrone innehåller givetvis pasta men också morot, palsternacka, salladslök, bacon och vitlök. Kronan på verket blir ägg som försiktigt knäcks och får stelna i soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär baconet i bitar. Skala och skär morot och palsternacka i små tärningar. Strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs baconet i en kastrull eller gryta. Häll bort ca hälften av fettet. Lägg ner alla grönsaker och fräs dem. Rör ner tomatpurén.
  3. Tillsätt buljongen och låt koka ca 5 minuter. Lägg i pastan och fortsätt koka enligt den tid som står på förpackningen. Smaksätt med salt, peppar och basilika.
  4. Knäck ett ägg i taget i en kaffekopp och häll försiktigt ned ägget i soppan. Gör så med alla 4 ägg (för 4 port) och sjud sedan ca 7 minuter så att äggen stelnar.
  5. Servera soppan med parmesan och bröd.

För alla

Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Red av soppan med vetemjöl eller majsstärkelse utblandat med vatten. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 mån. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ostalternativ. Läs ingrediensförteckningen på buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 140 g torrsaltat bacon
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 125 g salladslök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl mini pasta
  • salt och peppar
  • 2 msk skuren färsk basilika
  • 4 ägg
Till servering
  • parmesanost
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1662 kJ / 397 kCal