Minestrone med torrsaltat bacon och ägg
Finhackade rotfrukter och färsk basilika sätter sting på minestronesoppan med torrsaltat bacon och ägg. Italiensk minestrone innehåller givetvis pasta men också morot, palsternacka, salladslök, bacon och vitlök. Kronan på verket blir ägg som försiktigt knäcks och får stelna i soppan.
Ingredienser
4 portioner
140 g torrsaltat bacon
1 morot
1 palsternacka
125 g salladslök
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré
15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl mini pasta
salt
peppar
2 msk skuren färsk basilika
4 ägg
Till servering
parmesan
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1662 KJ / 397 kCal
Fett19.7 g
Kolhydrater34.2 g
Protein19.4 g
Kommentarer