Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

Finhackade rotfrukter och färsk basilika sätter sting på minestronesoppan med torrsaltat bacon och ägg. Italiensk minestrone innehåller givetvis pasta men också morot, palsternacka, salladslök, bacon och vitlök. Kronan på verket blir ägg som försiktigt knäcks och får stelna i soppan.

Minestrone med torrsaltat bacon och ägg

Ingredienser

4 portioner
140 g torrsaltat bacon
1 morot
1 palsternacka
125 g salladslök
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré
15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl mini pasta
salt
peppar
2 msk skuren färsk basilika
4 ägg

Till servering

parmesan
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1662 KJ / 397 kCal
Fett19.7 g
Kolhydrater34.2 g
Protein19.4 g

Testa liknande recept

Palsternacksråraka med äppelglaserat bacon
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minestrone med bacon
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsrårakor med bacon och lingon
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Texmex-pannkaka
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Palsternack- och potatismos med baconfräs
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga