Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Minestrone med bacon

En minestrone fylld av läckerheter som passar hela familjen. Morötter, palsternacka, bönor och bacon är några av pärlorna du hittar i rätten. Servera med lyxig parmesan och nybakat bröd och middagen är fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bacon i bitar. Skala och skär morötter och palsternacka i små tärningar. Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs baconet i en kastrull eller gryta. Häll bort ca hälften av fettet. Lägg ner alla grönsaker och fräs dem. Rör ned tomatpurén.
  3. Tillsätt buljongen och låt koka ca 5 minuter. Lägg i pastan och fortsätt koka den tid som står på förpackningen. Låt bönorna rinna av och tillsätt dem.
  4. Smaka av med salt, peppar och basilika. Servera soppan med parmesan och bröd.

För alla

Rätten är laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: hoppa över parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 liten purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • 2 dl mini pasta
  • 1 burk små vita bönor (à ca 400 g)
  • salt och peppar
  • 2 msk skuren färsk basilika (2 msk färsk motsvarar ca 1 tsk torkad)
  • ev bröd till servering
  • ev parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?