Minestrone med risoni och basilikapesto

Här kommer en rykande höstsoppa! Risonin tillför det här lilla perfekta tuggmotståndet, och basilikapeston får stå för det lilla extra till smaken! Härliga grönsaker som morötter, rödlök, ärtor och bönor får också åka i, och du serverar allt med lite krutonger och riven ost. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 morötter
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (à 390 g)
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
4 port risoni
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp små gröna ärtor (à 250 g)
1/2 burk pesto basilika (à 130 g)
1 förp krutonger (à 120 g)
1 dl riven ost
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3023 KJ / 725 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater94 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stJättegott men det blir lätt för mycket risoni, hälften räcker
Evert
Helt okej. Men behövs mer än 1 liter vatten, minst 2 buljongtärningar och man kan inte ha i en halv burk pesto om man vill att det andra ska smaka något!
Stina
Ska det vara hela, råa körsbärstomater eller typ en burk med krossade tomater?
Rebecca