Mild fiskgryta

191
11
Mild fiskgryta

En färggrann och mild men ändå smakfull gryta på torsk, potatis, lök, morot, tomat och grädde. Grytan smaksätt med bland annat dijonsenap, en nypa cayennepeppar, socker och persilja. Snabbt, gott och enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Mild fiskgryta

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk olja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
2 tsk persilja
salt
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

191

Kommentarer

Minna

2021-09-22

Jätte god gryta. Nästa gång blir det lite mer cayennepeppar 👍

Sylvia

2021-03-11

Förrbaskat god och lätt att göra

Britt

2020-10-08

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2129 KJ / 509 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden