Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Mild fiskgryta

En färggrann och mild men ändå smakfull gryta på torsk, potatis, lök, morot, tomat och grädde. Grytan smaksätt med bland annat dijonsenap, en nypa cayennepeppar, socker och persilja. Snabbt, gott och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Koka potatisen.
  3. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök och skiva morötterna.
  4. Fräs grönsakerna i oljan i en kastrull.
  5. Blanda tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och persilja med grönsakerna i kastrullen. Låt koka ca 5 minuter.
  6. Lägg i fisken och låt det småkoka ytterligare 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera fiskgrytan med potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2129 kJ / 509 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer