Mild fiskgryta

176
9
Mild fiskgryta

En färggrann och mild men ändå smakfull gryta på torsk, potatis, lök, morot, tomat och grädde. Grytan smaksätt med bland annat dijonsenap, en nypa cayennepeppar, socker och persilja. Snabbt, gott och enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Mild fiskgryta

Ingredienser

4 portioner
600 g
torsk
900 g
potatis
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2
morötter
1 msk
olja
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 krm
cayennepeppar
1 msk
dijonsenap
2 msk
tomatpuré
2 msk
strösocker
2 tsk
persilja
-
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

176

Kommentarer

Britt

10/8/2020

Jättegott!

Lillemor

9/28/2020

Mycket god, kanske kan dra ner lite på sockret men kommer att göra den till en favorit 👌

Malin

8/24/2020

Väldigt söt. Kommer att minska ner på socker nästa gång, eller utesluta helt. Annars god och lättlagad.

Näringsvärde per portion

Energi 2129 KJ / 509 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept