Mild fiskgryta
En färggrann och mild men ändå smakfull gryta på torsk, potatis, lök, morot, tomat och grädde. Grytan smaksätt med bland annat dijonsenap, en nypa cayennepeppar, socker och persilja. Snabbt, gott och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk olja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
2 tsk persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 509 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En i grunden god rätt som fullständigt förstördes av mängden socker. Vi tog hälften och ändå smakade den bara sött. Måste stå fel i receptet. Max 1 tsk eller skippa sockret helt!
Veronica
2024-11-16Jättegod gryta. Tid krossade tomater med basilika i stället för körsbärstomater och en fiskbuljongtärning😋
Anette
2022-09-16Riktigt god gryta! Tog dock en msk mindre socker än vad som stod!
Mikaela
2022-09-07