Midsommarröra

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
1
Midsommarröra

En krämig midsommarröra med matjessill, rödlök, körsbärstomater och chilisås. Supergott på knäckemackan! Garnera gärna med riven pepparrot och hackad gräslök.

Midsommarröra

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
1   stor rödlök
250 g  körsbärstomater
1   burk hela filéer matjessill (à 570 g)
1 1/2 dl  majonnäs (se länk nedan under steg 4)
3 msk  chilisås
svartpeppar
1   kruka gräslök

Garnering

4 msk  riven färsk pepparrot
gräslök

Till servering

knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 port på buffébordet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Jättegod. Smakade på ICA Maxi Linköping i går. Och gjorde den hemma själv idag. Snabbt enkelt och gott.

Lemonia

2016-06-18

Näringsvärde per portion

Energi2334 KJ / 558 kCal
Fett36.5 g
Salt1.2 g
Kolhydrater26.7 g
Protein28.2 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessillröra med ägg, rödlök och senap
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
183 personer har röstat
Under 30 min att tillaga