Midsommarröra

12
1
Midsommarröra

En krämig midsommarröra med matjessill, rödlök, körsbärstomater och chilisås. Supergott på knäckemackan! Garnera gärna med riven pepparrot och hackad gräslök.

Midsommarröra

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 stor rödlök
250 g körsbärstomater
1 burk hela filéer matjessill (à 570 g)
1 1/2 dl majonnäs (se länk nedan under steg 4)
3 msk chilisås
svartpeppar
1 kruka gräslök

Garnering

4 msk riven färsk pepparrot
gräslök

Till servering

knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 port på buffébordet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Lemonia

2016-06-18

Jättegod. Smakade på ICA Maxi Linköping i går. Och gjorde den hemma själv idag. Snabbt enkelt och gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2334 KJ / 558 kCal
Fett 36.5 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 26.7 g
Protein 28.2 g
Läs mer om näringsvärden