Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Midsommarröra

En krämig midsommarröra med matjessill, rödlök, körsbärstomater och chilisås. Supergott på knäckemackan! Garnera gärna med riven pepparrot och hackad gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggen i 8 minuter. Skölj dem i kallt vatten, låt svalna, skala och skiva.
  2. Skala och skiva löken i tunna ringar. Dela tomaterna i halvor.
  3. Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar.
  4. Blanda majonnäsen med chilisås, smaksätt med lite nymald svartpeppar.
  5. Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån.
  6. Blanda alla ingredienser men spara lite gräslök till garnering.
  7. Garnering: Garnera röran med riven pepparrot och gräslök.
  8. Till servering: Servera med knäckebröd, smör och ost.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri ost.

Tips

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 port på buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 stor rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk hela filéer matjessill (à 570 g)
  • 1 1/2 dl majonnäs (se länk nedan under steg 4)
  • 3 msk chilisås
  • svartpeppar
  • 1 kruka gräslök
Garnering
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • gräslök
Till servering
  • knäckebröd
  • smör
  • lagrad ost (gärna prästost)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2334 kJ / 558 kCal