Mandelpotatistortilla med matjessill, gräslök och gräddfil | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelpotatistortilla med matjessill, gräslök och gräddfil

Gör fantastiska mandelpotatistortillas genom att skiva potatis och steka i en smet av ägg och matfett. Forma till plättar och krydda med salt och peppar. Resultatet blir ett strålande komplement till matjessill, gräslök, gräddfil och knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och skär den i tunna skivor.
  2. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna häll ner potatisen. Stek tills potatisen är mjuk, vänd lite då och då. Krydda med salt och peppar.
  3. Vispa ihop äggen och blanda med potatisen. Stek plättar av smeten i resten av matfettet eller stek allt i en stor stekpanna. Platta till med en stekspade och stek till en fin färg på undersidan. Vänd den med hjälp av ett stort lock och stek på andra sidan.
  4. Servera tortillan med matjessill, gräslök, gräddfil och knäckebröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkfritt matfett och byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g mandelpotatis
  • 3 msk matfett
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 6 ägg
Till servering
  • matjessill
  • gräslök
  • gräddfil
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2716 kJ / 649 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden