Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana

Nu äntligen är det sommar, och då är det dags för det enklaste av det godaste: sillmacka! Först slänger du ihop en härligt krämig sillblandning med äpple, rödlök, ägg och smetana. Sen ”brer” du ut den på ett krispigt knäckebröd. Varsågod och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 9 minuter. Spola dem kalla. Skala och hacka äggen. Låt sillen rinna av och skär den i mindre bitar.
  2. Skölj och kärna ur äpplet och skala löken. Skär dem mindre tärningar. Blanda ägg, sill, äpple, lök och smetana. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär dillen grovt, blanda ner hälften i sillblandningen.
  4. Fördela sillblandningen jämt på brödet och toppa med dill.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 1 förp matjessill (gärna delikatessmatjessill, à 270 g)
  • 1/2 grönt äpple
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka dill
  • 4 skivor knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1212 kJ / 290 kCal