Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana

7
1
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana

Nu äntligen är det sommar, och då är det dags för det enklaste av det godaste: sillmacka! Först slänger du ihop en härligt krämig sillblandning med äpple, rödlök, ägg och smetana. Sen ”brer” du ut den på ett krispigt knäckebröd. Varsågod och njut.

Skriv ut
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana

Ingredienser

4 portioner
2
ägg
1
förp matjessill (gärna delikatessmatjessill, à 270 g)
1/2
grönt äpple
1/2
rödlök
1 dl
smetana
-
salt
-
peppar
1/2
kruka dill
4
skivor knäckebröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Jenny

2020-06-18

Min favorit bland sillsallader

Näringsvärde per portion

Energi 1212 KJ / 290 kCal
Fett 19 g
Salt 3.26 g
Kolhydrater 19 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept