Midsommarröra

En krämig midsommarröra med matjessill, rödlök, körsbärstomater och chilisås. Supergott på knäckemackan! Garnera gärna med riven pepparrot och hackad gräslök.

Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 stor rödlök
250 g körsbärstomater
1 burk hela filéer matjessill (à 570 g)
1 1/2 dl majonnäs (se länk nedan under steg 4)
3 msk chilisås
svartpeppar
1 kruka gräslök
Garnering
4 msk riven färsk pepparrot
gräslök
Till servering
knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2334 KJ / 558 kCal
Fett36.5 g
Salt1.2 g
Kolhydrater26.7 g
Protein28.2 g
Kommentarer
Hur länge håller röran, hur många dagar innan kan den göras 😊. Nettan
Jeanette
2025-06-17Hej Janette! Sill i krämig sås håller vanligen ca 1–2 veckor i kyl om den görs på köpt majonnäs. Tomaterna i denna kanske inte blir så roliga efter ett tag men en eller ett par dagar håller de sig säkerligen fräscha. Mitt tips är annars att förbereda resten och lägga i tomaterna på serveringsdagen. Lycka till och glad midsommar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-06-17Jättegod. Smakade på ICA Maxi Linköping i går. Och gjorde den hemma själv idag. Snabbt enkelt och gott.
Lemonia
2016-06-18