Midsommarröra

Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Midsommarröra

En krämig midsommarröra med matjessill, rödlök, körsbärstomater och chilisås. Supergott på knäckemackan! Garnera gärna med riven pepparrot och hackad gräslök.

Midsommarröra

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 stor rödlök
250 g körsbärstomater
1 burk hela filéer matjessill (à 570 g)
1 1/2 dl majonnäs (se länk nedan under steg 4)
3 msk chilisås
svartpeppar
1 kruka gräslök

Garnering

4 msk riven färsk pepparrot
gräslök

Till servering

knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hur länge håller röran, hur många dagar innan kan den göras 😊. Nettan

    Jeanette

    Hej Janette! Sill i krämig sås håller vanligen ca 1–2 veckor i kyl om den görs på köpt majonnäs. Tomaterna i denna kanske inte blir så roliga efter ett tag men en eller ett par dagar håller de sig säkerligen fräscha. Mitt tips är annars att förbereda resten och lägga i tomaterna på serveringsdagen. Lycka till och glad midsommar. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jättegod. Smakade på ICA Maxi Linköping i går. Och gjorde den hemma själv idag. Snabbt enkelt och gott.

    Lemonia

Näringsvärde per portion

Energi2334 KJ / 558 kCal
Fett36.5 g
Salt1.2 g
Kolhydrater26.7 g
Protein28.2 g

Testa liknande recept

  • S.O.S.-tallrik med potatis och picklad lök
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessilltallrik med pepparrot
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad