Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Matjessillröra med ägg, rödlök och senap

Den här matjessillsröran kommer dina vänner att älska! Favoritkombinationen sill, ägg, dill och rödlök blandas ihop med stingig dijonsenap och fluffig crème fraiche. Ett solklart tillbehör på sommarbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av spadet från sillen i ett glas. Skär sillen i tärningar. Hårdkoka äggen, spola dem kalla, skala och skär dem i grova tärningar. Skala och hacka rödlöken. Skär dillen.
  2. Vispa crème fraichen fluffig, vänd ner sill, ägg, rödlök, dill och dijonsenap.
  3. Smaka av med sillspad och vitpeppar.
  4. Till servering: Servera gärna röran på knäckebröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g matjessill
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • vitpeppar
Till servering
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer