Mexikansk lasagne

3
3
Mexikansk lasagne

Denna spännande vego variant av lasagne får med den kryddiga tomatsalsan en het mexikansk touch. Rätten lagar du på champinjoner, majs, cottage cheese och äggstanning med basilika. Servera lasagnen till middag med marinerade bönor och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Mexikansk lasagne

Ingredienser

4 portioner
200 g champinjoner
1 burk majskorn (à 340 g)
9 lasagneplattor
4 dl färdig tomatsalsa eller annan kryddig tomatsås
2 1/2 dl riven lagrad ost (à ca 100 g)
125 g cottage cheese

Äggstanning

3 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk basilika

Tillbehör

marinerade bönor
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Lena

2023-01-22

Körde 225-250 grader i 30 min och 5 dl tomat ist. Blev inte torr, jättegod!

Jonas

2008-02-26

Har gjort det här receptet många gånger, och det är ett av mina personliga favoriter. Tänk bara på att trycka ner plattorna riktigt ordentligt innan den åker in i ugnen: sätt båda händerna på plattorna, och använd hela din kroppstyngd. Annars blir det lätt torrt...

Maj

2007-12-29

Den blir rätt så torr. Nästa gång använder jag nog en ostsås istället för äggstanningen för att få den lite såsigare och godare.