Mexikansk lasagne

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
3
Mexikansk lasagne

Denna spännande vego variant av lasagne får med den kryddiga tomatsalsan en het mexikansk touch. Rätten lagar du på champinjoner, majs, cottage cheese och äggstanning med basilika. Servera lasagnen till middag med marinerade bönor och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Mexikansk lasagne

Ingredienser

4 portioner
200 g  champinjoner
1   burk majskorn (à 340 g)
9   lasagneplattor
4 dl  färdig tomatsalsa eller annan kryddig tomatsås
2 1/2 dl  riven lagrad ost (à ca 100 g)
125 g  cottage cheese

Äggstanning

3 dl  mjölk
2   ägg
1/2 tsk  salt
1 tsk  basilika

Tillbehör

marinerade bönor
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Körde 225-250 grader i 30 min och 5 dl tomat ist. Blev inte torr, jättegod!

Lena

2023-01-22

Har gjort det här receptet många gånger, och det är ett av mina personliga favoriter. Tänk bara på att trycka ner plattorna riktigt ordentligt innan den åker in i ugnen: sätt båda händerna på plattorna, och använd hela din kroppstyngd. Annars blir det lätt torrt...

Jonas

2008-02-26

Den blir rätt så torr. Nästa gång använder jag nog en ostsås istället för äggstanningen för att få den lite såsigare och godare.

Maj

2007-12-29

Testa liknande recept

Cottage cheese med blodapelsin, druvor och sesamkakor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegssnittar med Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Laxlasagne med fetaost
Betyg 3.6 av 5.
102 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanelcottage cheese med äppel- och nötsallad
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dagobertare på grovt bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Piroger med sallad
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga