Mexikansk lasagne
Denna spännande vego variant av lasagne får med den kryddiga tomatsalsan en het mexikansk touch. Rätten lagar du på champinjoner, majs, cottage cheese och äggstanning med basilika. Servera lasagnen till middag med marinerade bönor och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996
Ingredienser
4 portioner
200 g champinjoner
1 burk majskorn (à 340 g)
9 lasagneplattor
4 dl färdig tomatsalsa eller annan kryddig tomatsås
2 1/2 dl riven lagrad ost (à ca 100 g)
125 g cottage cheese
Äggstanning
3 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk basilika
Tillbehör
marinerade bönor
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Körde 225-250 grader i 30 min och 5 dl tomat ist. Blev inte torr, jättegod!
Lena
2023-01-22Har gjort det här receptet många gånger, och det är ett av mina personliga favoriter. Tänk bara på att trycka ner plattorna riktigt ordentligt innan den åker in i ugnen: sätt båda händerna på plattorna, och använd hela din kroppstyngd. Annars blir det lätt torrt...
Jonas
2008-02-26Den blir rätt så torr. Nästa gång använder jag nog en ostsås istället för äggstanningen för att få den lite såsigare och godare.
Maj
2007-12-29