Mexikansk lasagne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mexikansk lasagne

Denna spännande vego variant av lasagne får med den kryddiga tomatsalsan en het mexikansk touch. Rätten lagar du på champinjoner, majs, cottage cheese och äggstanning med basilika. Servera lasagnen till middag med marinerade bönor och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skiva champinjonerna tunt.
  3. Smörj en liten ugnssäker form. Bottna med 1/3 av majsen och 1/3 av champinjonerna. Täck med 3 lasagneplattor.
  4. Fortsätt med ett lager champinjoner, majs, 2 dl tomatsalsa och 1 dl riven ost.
  5. Lägg på ytterligare 3 lasagneplattor. Bred ut cottage cheese, majs, champinjoner och 1 dl ost. Lägg på det sista lagret lasagneplattor.
  6. Äggstanning: Vispa samman ägg, mjölk, smulad basilika och salt. Häll äggstanningen över lasagnen. Täck med den återstående tomatsalsan och toppa med den sista osten. Tryck till lasagneplattorna så vätskan når över ytan. Grädda ca 1 timme.
  7. Tryck till lasagneplattorna minst en gång till så att översta lagret inte blir för torrt. Om ytan börjar se bränd ut kan du täcka med aluminiumfolie.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g champinjoner
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 9 lasagneplattor
  • 4 dl färdig tomatsalsa eller annan kryddig tomatsås
  • 2 1/2 dl riven lagrad ost (à ca 100 g)
  • 125 g cottage cheese
Äggstanning
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk basilika
Tillbehör
  • marinerade bönor
  • bröd
Lägg till i inköpslistan