Mexikanagratäng med kyckling
Värmande och matig gratäng där stekt kycklingfilé blandas med en tomatsås fylld med grönsaker. Här använder vi paprika, svamp och majs, men givetvis går det bra att byta till dem du gillar bäst. Häll allt i en form och gratinera med ost. Riktig ”comfort food”!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
250 g champinjoner
500 g kycklingfilé
1 tsk torkad koriander
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 burk majskorn (à ca 340 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 dl vatten
200 g riven mellanlagrad ost
salt
svartpeppar
4 msk olivolja
Till servering
bulgur (ris eller bröd)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2411 KJ / 576 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater27 g
Protein48 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Vi dubblade receptet, la till lite vitkål och ett paket kikärtor och resultatet blev riktigt bra. Rekommenderar lite crème fraiche till servering för lite syra.
Jennifer
2024-01-29Åt det tillsammans med hembakade naanbröd, jättegott!
Andreas
2023-12-16Bytte för enkelhetens skull ut koriander och buljong till tacokrydda, funka toppen!
Emily
2020-11-09