Torsk med mexikansk paprikasås
Paprika, chili, lök och vitlök utgör grunden i den här suveräna mexikanska paprikasåsen. Såsen ringlas över stekt lax och serveras med ris och kulörta broccolibuketter.
Ingredienser
4 portioner
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 tsk salt
1 tsk socker
1/2 dl vetemjöl
1 - 1 1/2 msk olja
Sås
1 grön paprika
ca 1/2 - 3/4 grön chili t ex jalapeño
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1/2 dl crème fraiche
1 - 2 krm salt
För alla
Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett18 g
Kommentar
Ganska gott och hyfsat lätt att göra, men det är inget man går och längtar efter att äta igen.
Kajsa
2004-03-27