Torsk med mexikansk paprikasås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med mexikansk paprikasås

Paprika, chili, lök och vitlök utgör grunden i den här suveräna mexikanska paprikasåsen. Såsen ringlas över stekt lax och serveras med ris och kulörta broccolibuketter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in fisken med salt och socker och låt den ligga framme medan såsen kokas.
  2. Sås: Skölj, kärna ur och skär paprika och chili i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, chili, lök och vitlök i oljan i en kastrull. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 5 min.
  3. Mixa såsen slät med mixerstav eller i en mixer. Rör i crème fraichen och smaka av såsen med salt.
  4. Vänd torskfiléerna i mjölet. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 min per sida.
  5. Servera den nystekta torsken med såsen och ris blandat med majs och små broccolibuketter.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torskfilé, sej eller hoki
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk olja
Sås
  • 1 grön paprika
  • ca 3/4 grön chili t ex jalapeño
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2260 kJ / 540 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden