Torsk med mexikansk paprikasås

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Torsk med mexikansk paprikasås

Paprika, chili, lök och vitlök utgör grunden i den här suveräna mexikanska paprikasåsen. Såsen ringlas över stekt lax och serveras med ris och kulörta broccolibuketter.

Torsk med mexikansk paprikasås

Ingredienser

4 portioner
500 g  torskfilé, sej eller hoki
1 tsk  salt
1 tsk  socker
1/2 dl  vetemjöl
1 - 1 1/2 msk  olja

Sås

1   grön paprika
ca 1/2 - 3/4   grön chili t ex jalapeño
1   liten gul lök
1   vitlöksklyfta
1 msk  olja
1 1/2 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1/2 dl  crème fraiche
1 - 2 krm  salt

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Ganska gott och hyfsat lätt att göra, men det är inget man går och längtar efter att äta igen.

Kajsa

2004-03-27

Näringsvärde per portion

Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

Pitabröd med sesamsticks (Vertigo Sticks)
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfilé hot taco
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsgryta
Betyg 3.4 av 5.
140 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pikant lantsås (Malho Campanha)
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krispiga blomkålsvingar – bang bang cauliflower
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki thai
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga