Torsk med mexikansk paprikasås

5
1
Torsk med mexikansk paprikasås

Paprika, chili, lök och vitlök utgör grunden i den här suveräna mexikanska paprikasåsen. Såsen ringlas över stekt lax och serveras med ris och kulörta broccolibuketter.

Torsk med mexikansk paprikasås

Ingredienser

4 portioner
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 tsk salt
1 tsk socker
1/2 dl vetemjöl
1 - 1 1/2 msk olja

Sås

1 grön paprika
ca 1/2 - 3/4 grön chili t ex jalapeño
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1/2 dl crème fraiche
1 - 2 krm salt

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Kajsa

2004-03-27

Ganska gott och hyfsat lätt att göra, men det är inget man går och längtar efter att äta igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2260 KJ / 540 kCal
Fett 18 g
Läs mer om näringsvärden