Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Enchiladas med kyckling och tortillabröd

Lättlagade mexikanska enchiladas fyllda med kyckling i en aromatisk tomatsås. Med kajennpeppar bestämmer du själv hur heta du vill ha dina enchiladas. Linda lite folie runt nedre delen av enchiladan, servera och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och strimla zucchinin. Strimla kycklingfiléerna.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn kycklingen ca 2 minuter. Lägg över kycklingen i en gryta.
  3. Fräs grönsakerna i resten av oljan i stekpannan ca 5 minuter. Lägg grönsakerna i grytan. Krydda med salt och peppar. Häll över krossade tomater, pressad vitlök och låt puttra några minuter.
  4. Lägg salladsblad på Tortillabröd och fördela kycklingröran över. Vik ihop bröden. Linda gärna lite folie runt nedre delen av enchiladan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
  • 2 msk olja
  • 1 - 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar (kan uteslutas eller ersättas med svartpeppar)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 - 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
  • salladsblad
  • tortillabröd (länk till recept nedan under steg 4)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer