Pikant lantsås (Malho Campanha) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Pikant lantsås (Malho Campanha)

En god sås kan toppa vilken måltid som helst. Testa att laga Malho Campanha - en pikant lantsås med jättegod smak! Servera såsen, som består av paprika, tomat och chilifrukt, kall tillsammans med exempelvis fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär paprika och tomat i grova bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Mixa paprika och tomat i en matberedare med olivolja och vinäger till en någorlunda grov konsistens.
  3. Häll över i en skål och tillsätt den hackade löken och chilifrukten. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Förvara såsen kallt. Servera till t ex friterade torskbollar.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 liten grön paprika
  • 1 tomat
  • 1 röd eller gul lök
  • 1/2 dl mild olivolja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk finhackad grön chilifrukt (spansk peppar)
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan