UNDER 30 MIN | Medel

Chilirostad majs med chorizo

Smörrostad majs och chorizo – ett suveränt tillbehör när det vankas grill med mexikanska smaker. Vitlök och chili ger extra sting. Strö över hackad persilja innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela korvarna på längden och skrapa ut korvfärsen.
  2. Skär bort majskornen på majskolvarna. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  3. Stek chorizofärsen i smör i en stekpanna tills den börjar få färg. Tillsätt majs och paprika. Låt steka med tills majsen får lite färg. 
  4. Blanda ner vitlök, chiliflakes och salt. 
  5. Toppa med hackad persilja.

För alla

Kontrollera noga innehåller i korven.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Byt ut majskolvar mot frysta majskorn (2 majskolvar motsvarar 3 dl majs).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g färska chorizokorvar
  • 2 majskolvar
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • hackad persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1313 kJ / 314 kCal