Chicken fajitas med tomatsalsa och bönkräm
Överraska gästerna med mumsig chicken fajitas med tomatsalsa och bönkräm. Förvara din heta salsa kallt under tiden du tillagar krämen och kycklingen som har en gemensam nämnare i aromatisk spiskummin. Servera i varma tortillabröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2011
Ingredienser
4 portioner
Tomatsalsa
3 kvisttomater
1 - 1 1/2 röda chilifrukter
2 krm salt
1 msk olja
1 kruka hackad koriander
juice av 1/2 lime + limeklyftor till servering
Kyckling
600 g kycklingfiléer
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 msk neutral olja
2 rödlökar
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk neutral olja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Bönkräm
1 burk kidneybönor
1/2 tsk spiskummin
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
Till servering
1 paket mjuka tortillabröd (fullkorn)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.
Gör så här
Tips
Chilin varierar i styrka, så dosera mängden i tomatsalsan efter tycke och smak. Låt kärnorna sitta kvar för en extra het salsa.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Så gott! Vi har tagit mangobitar till också, blir väldigt gott tillsammans med det andra. Bönkrämen är även god att ha på mackan om det blir över.
Susanne
2021-06-08