Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Merguez med mandelbulgur

Merguez med mandelbulgur är ett färgsprakande recept där smakstarka merguezkorvar serveras tillsammans med utsökt mandelbulgur och oförglömlig tomatsås. Rätten är mycket snabblagad vilket gör att middagen är klar att avnjutas inom 30 minuter. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Skala lök, vitlök och palsternacka. Finhacka lök och vitlök och riv palsternackan grovt. Fräs lökhacket och palsternackan mjukt i oljan. Rör ner tomatkross, vatten, honung och alla kryddorna. Låt puttra ca 5 minuter. Smaka eventuellt av med salt.
  2. Mandelbulgur: Tillaga bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär spenaten grovt.
  4. Innan serveringen så blandas bulgurn med spenat och mandelspån. Smaka av salt och peppar.
  5. Korv: Stek korven i oljan.
  6. Servera tomatsåsen med bulgur och korv.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous alternativt ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk spiskummin
Mandelbulgur
  • 4 port bulgur
  • 65 g babyspenat
  • 50 g rostade mandelspån
  • salt och peppar
Korv
  • 520 g merguez
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2717 kJ / 649 kCal