Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Orientaliska smaker och dofter trängs i köket! Den knallgröna ärthummusen blir ett perfekt tillbehör till den smakrika korven och rostad blomkål med smak av spiskummin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
300 g blomkålshuvud
1 tsk spiskummin
520 g merquez (korv)
75 g bistrosallad

Ärthummus

ca 250 g gröna ärtor
1 kruka mynta
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Smakrikt och supergott. Ärtkrämen passade perfekt till och gav ”svalka” till den heta korven.

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi2390 KJ / 810 kCal
Fett50 g
Kolhydrater62.1 g
Protein25.3 g

Testa liknande recept

  • Ärt- och örthummus
    Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Uppiggande och ärtig hummus
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grön ärthummus
    Betyg 3 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad