Korv med varm couscoussallad och rostade grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv med varm couscoussallad och rostade grönsaker

Ett rejält och lättlagat recept på korv med varm couscoussallad och rostade grönsaker. Du gör den av zucchini, paprika, lök, vitlök, merguez och couscous. Kryddigt och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Ansa och skär zucchinin i stavar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala löken och skär dem i klyftor.
  3. Blanda zucchini, paprika, lök, vitlöksklyftor med hälften av oljan på en plåt. Salta, peppra och strö över rosmarin. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Rör om 1-2 gånger under tiden.
  4. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner resten av olivoljan i couscousen och håll den varm.
  5. Nagga korven med en gaffel och lägg den bredvid grönsakerna. Sätt in plåten i ugnen ytterligare ca 5 minuter, eller tills grönsakerna och korven är klara.
  6. Blanda couscous med grönsakerna. Servera med korven.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 2 rödlökar
  • 5 vitlöksklyftor (ej skalade)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 500 g merguez eller annan kryddig korv
  • 4 port couscous
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2918 kJ / 700 kCal