Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Timjangravat lammspett

Utsökt mört timjangravat lammspett varvas med merguez till en smaksymfoni! Lime och timjan ger köttet en charmerande smak som tillsammans med lammkorv blir en riktig grillfavorit.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg 10 träspett i blöt (för 10 port). Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Blanda vatten, salt och socker tills det lösts upp. Tillsätt limeskal och  timjan. Lägg i köttet och låt stå i ca 30 minuter. Låt köttet rinna av.
  2. Skär korven i lika stora bitar som köttet. Varva kött och korv på spetten. Grilla ca 5 minuter runt om. Pressa över limejuice vid  servering. Garnera gärna med timjan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 spett
  • ca 500 g lammstek eller entrecôte
  • 5 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • skal och färskpressad juice av 1 lime
  • 4 msk repad timjan
  • 250 g merguez (lammkorv)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer