Njut av sommarens favoritsallad året om! Här är en matig variant på melon- och fetaostsallad med quinoa, ugnsbakad blomkål och mortlad rosépeppar. En fantastisk god sallad som passar både till lunch och middag.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild från Santa Maria.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte quinoa mot blandade linser, ökade mängden rosépeppar och använde citronolivolja - kanon gott!
Charlotta
2022-08-15Jättegott! Bytte däremot ut mot fullkorn couscous, färsk mynta, vattenmelon och skippade avokadon. Blev jättebra🤩
Denise
2021-08-02Vi tog jordgubbar istället för blomkål. Fräscht och jättegott!
Pernilla
2021-07-17