Melon- och fetaostsallad med mynta & rosépeppar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Melon- och fetaostsallad med mynta & rosépeppar

Njut av sommarens favoritsallad året om! Här är en matig variant på melon- och fetaostsallad med quinoa, ugnsbakad blomkål och mortlad rosépeppar. En fantastisk god sallad som passar både till lunch och middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Lägg blomkålsbuketterna i en ugnsfast form, ringla över hälften av olivoljan och strö over salt. Rosta i ugnen i ca 20 min.
  3. Blanda alla grönsakerna tillsammans med melonen på ett stort fat. Blanda ned quinoa och blomkål på fatet och vänd runt, toppa med fetaost och ringla över resten av olivoljan, mynta och mortlad rosépeppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl okokt quinoa
  • 1 litet blomkålshuvud i små buketter (1 litet blomkålshuvud motsvarar ca 500 g)
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 70 g babyspenat
  • 2 avokador i skivor
  • 1 liten rödlök i tunna halvmånar
  • 1 nätmelon skalad i 2 cm stora kuber
  • 2 paket fetaost (à 150 g) i 2 cm stora kuber
  • 2 tsk torkad mynta
  • 2 tsk mortlad rosépeppar
Lägg till i inköpslistan