Melon- och fetaostsallad med mynta & rosépeppar

17
2
Melon- och fetaostsallad med mynta & rosépeppar

Njut av sommarens favoritsallad året om! Här är en matig variant på melon- och fetaostsallad med quinoa, ugnsbakad blomkål och mortlad rosépeppar. En fantastisk god sallad som passar både till lunch och middag.

Skriv ut
Melon- och fetaostsallad med mynta & rosépeppar

Ingredienser

4 portioner
2 dl
okokt quinoa
1
litet blomkålshuvud i små buketter (1 litet blomkålshuvud motsvarar ca 500 g)
4 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
70 g
babyspenat
2
avokador i skivor
1
liten rödlök i tunna halvmånar
1
nätmelon skalad i 2 cm stora kuber
2
paket fetaost (à 150 g) i 2 cm stora kuber
2 tsk
torkad mynta
2 tsk
mortlad rosépeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Anna

2020-07-13

Rosépepparn gav extra sting. God sallad!

Veronica

2018-03-14

Jättegod!

Näringsvärde per portion

Energi 2305 KJ / 550 kCal
Fett 42 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 22 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept