Melanzane alla parmigiana

Betyg 4.5 av 5.115 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en auberginegratäng med mozzarella och tomatsås. Det här är en klassiker från Italien som också kallas aubergine parmigiana och passar lika bra till vardags och i matlådan som till bjudningen!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Melanzane alla parmigiana

Ingredienser

6 portioner
800 g aubergine
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
ca 3 msk olivolja
3 förp hela konserverade tomater (à ca 400 g)
2 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
ca 1 dl vetemjöl
ca 3 msk olivolja
3 förp mozzarella (à 125 g)
2 dl finriven parmesan
ca 2 msk olivolja

Gör så här

00:20:00
00:15:00
00:15:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Supergott 👍👍 Åt en mjölk- och glutenfri variant. Buffelmozzarella och pecorino användes istället.

    Christelle

  • Kan man använda balsamico istället för rödvinsvinäger?

    Helena

    Hej Helena! Det går bra, men vi rekommenderar att du börjar med en mindre mängd och provar dig fram eftersom balsamicon är sötare och lite mildare än rödvinsvinägern. Lycka till! Vänliga hälsningar, Lisa

    ICA-köket

  • Går det lika bra med glutenfritt mjöl?

    Louise

    Hej Louise! Det går bra, går också att utesluta mjölet helt. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan denna rätt monteras för att sedan gräddas 6 timmar senare ?

    Anette

    Hej Anette! Det går bra. Tillagningstiden kan bli lite längre bara. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Makros?

    Jennie

  • Jättebra recept. Förändringar absolut inte nödvändiga.

    Håkan

  • Tack för superbra tips och snabbt svar ICA-Niclas!

    Annika

  • Jag ska laga rätten dagen innan den ska serveras och tas med till en fest. Ska jag endast montera den och sätta den i ugnen först då den ska ätas, eller ska den in i ugnen när den tillagas och sedan värmas upp på nytt när den ska serveras? Undrar Anita

    Annika

    Hej Annika! Förbered den fram till att den ska toppas med mozzarella och parmesan. Lägg på ostarna och basilikan och baka av den innan den ska serveras. Lycka till! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jättegott.

    Marjaana

  • Gott! Jag smaksatte tomatsåsen med örter och schalottenlökfond. Jag hällde även i belugalinser i tomatsåsen som fick koka med, tips för att göra rätten lite matigare. Parmesanen gav god smak till gratängen!

    Lovisa

Testa liknande recept

  • Parmigianalasagne med salsiccia
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad