Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en auberginegratäng med mozzarella och tomatsås. Det här är en klassiker från Italien som också kallas aubergine parmigiana och passar lika bra till vardags och i matlådan som till bjudningen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
6 portioner
800 g aubergine
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
ca 3 msk olivolja
3 förp hela konserverade tomater (à ca 400 g)
2 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
ca 1 dl vetemjöl
ca 3 msk olivolja
3 förp mozzarella (à 125 g)
2 dl finriven parmesan
ca 2 msk olivolja
Gör så här
00:20:00
00:15:00
00:15:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
24 stSupergott 👍👍 Åt en mjölk- och glutenfri variant. Buffelmozzarella och pecorino användes istället.
Christelle
Kan man använda balsamico istället för rödvinsvinäger?
Helena
Hej Helena! Det går bra, men vi rekommenderar att du börjar med en mindre mängd och provar dig fram eftersom balsamicon är sötare och lite mildare än rödvinsvinägern. Lycka till! Vänliga hälsningar, Lisa
ICA-köket
Går det lika bra med glutenfritt mjöl?
Louise
Hej Louise! Det går bra, går också att utesluta mjölet helt. Hälsningar Niclas
ICA-köket