Auberginegratäng med mozzarella och morotssallad
Auberginegratäng med mozzarella och morotssallad är en trevlig vegetarisk gratäng som helst görs dagen före servering och värms upp. Morotssalladen är ett suveränt komplement.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
3 msk balsamvinäger
4 msk chilisås
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 små auberginer (4 st små motsvarar 800 g)
1 1/2 dl vetemjöl
2 påsar riven mozzarella (à 150 g)
Morotssallad
400 g morötter
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk honung
1 msk olivolja
2 msk grovhackad dill
2 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet eller ersätt det med t ex glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt mozzarellan med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Morotssallad
Tips
Gör gärna gratängen dagen före och värm vid servering. Då hinner den »sätta sig« och går att skära i fina bitar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer