Auberginegratäng med mozzarella och morotssallad

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Auberginegratäng med mozzarella och morotssallad

Auberginegratäng med mozzarella och morotssallad är en trevlig vegetarisk gratäng som helst görs dagen före servering och värms upp. Morotssalladen är ett suveränt komplement.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Auberginegratäng med mozzarella och morotssallad

Ingredienser

4 portioner
3   gula lökar
3   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
1   förp krossade tomater (à 500 g)
3 msk  balsamvinäger
4 msk  chilisås
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
4   små auberginer (4 st små motsvarar 800 g)
1 1/2 dl  vetemjöl
2   påsar riven mozzarella (à 150 g)

Morotssallad

400 g  morötter
1 tsk  rödvinsvinäger
1 tsk  honung
1 msk  olivolja
2 msk  grovhackad dill
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet eller ersätt det med t ex glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt mozzarellan med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Morotssallad

Tips

Gör gärna gratängen dagen före och värm vid servering. Då hinner den »sätta sig« och går att skära i fina bitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Auberginrulle med basilika och mozzarella
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginerulle med mozzarella och prosciutto
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel
Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Melanzane alla parmigiana
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mozzarellafylld auberginetournedos
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Auberginegratäng med tomat och mozzarella
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga